Domper voor Griezmann: bizarre reeks van 84 interlands eindigt

Reacties

Een domper voor Antoine Griezmann. De spelmaker van Frankrijk moet tijdens de komende interlandperiode namelijk verstek laten gaan door een blessure. Daardoor komt een einde aan bizarre reeks.

Domper voor Griezmann: bizarre reeks van 84 interlands eindigt
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 2
Duitsland
Duitsland

Griezmann verkeert dit seizoen in blakende vorm. In dienst van Atlético Madrid regisseert hij, inmiddels als topscorer aller tijden van de club, het spel van zijn ploeg. Mede daarom plaatste de Spaanse topclub zich voor de kwartfinale van de Champions League. Voor de oefeninterlands van Frankrijk deze week leek zijn aanwezigheid een zekerheidje.

De afgelopen jaren miste Griezmann nooit een moment met Les Bleus. En ook speeltijd tijdens de duels met Duitsland en Chili, als testcase voor het EK in Duitsland van komende zomer, leken een garantie. Niets is echter minder waar, meldde RMC Sport maandagavond.

Griezmann bleek na zijn entree op het trainingskamp van de nationale ploeg namelijk niet fit genoeg om komende week in actie te komen. Daardoor komt er een einde van een bizarre reeks: de afgelopen 84 interlands (!) deed Frankrijk namelijk een beroep op de wereldkampioen van 2018.

Op dat WK, in Rusland, was Griezmann de beste speler van het toernooi, maar sindsdien miste hij ook nooit meer een duel. Sterker, sinds het uitduel met Engeland in 2017 kwam hij in iedere interland in actie. Sinds zijn debuut voor de Franse voetbalgrootmacht, in maart 2014, was hij daarnaast in iedere interlandperiode aanwezig in de wedstrijdselectie. Tot nu dus, drie maanden voor de start van het EK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.