Welkome financiële opsteker Koeman met aanstaand vertrek Firpo

Reacties

De opruiming bij Barcelona krijgt een vervolg. Junior Firpo staat aan de vooravond van een overstap naar Leeds United.

Welkome financiële opsteker Koeman met aanstaand vertrek Firpo
© Pro Shots

Firpo (24) slaagde er sinds zijn entree in 2019 niet in een vaste waarde te worden bij Barcelona, al kwam hij in twee jaar tijd tot 41 duels in de Catalaanse hoofdmacht. Met zijn overgang naar Leeds United hoopt de linksback meer aan spelen toe te komen. Bij The Whites ligt een contract voor vier jaar klaar.

De handtekeningen kunnen worden gezet als ook de laatste plooien zijn gladgestreken. De verwachting is dat het mogelijk nog deze week wordt afgerond.

Met de transfer is een bedrag gemoeid van een slordige vijftien miljoen euro, waarvan Barcelona wel een deel moet afstaan aan Firpo's vorige club Real Betis. Het is een welkome opsteker voor de Catalaanse club, die nog steeds in financieel zwaar weer zit.

Het is niet heel waarschijnlijk dat Koeman met de binnengekomen miljoenen meteen kan gaan shoppen, zoals gezegd moeten er nogal wat gaten worden gedicht. Wel is het zo dat Barcelona aan alle kanten moet bezuinigen, dus in dat opzicht zijn de Firpo-miljoenen zeer welkom. Eerder werd afscheid genomen van Jean-Clair Todibo en Matheus Fernandes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.