Avondje uit verandert door schietpartij in horrorfilm voor Spurs-back

Reacties

Emerson Royal is in de nacht van donderdag op vrijdag met de schrik vrijgekomen. Na een avondje uit in zijn vaderland Brazilië scheelde het weinig of de rechtsback van Tottenham Hotspur was het slachtoffer geworden van een roofoverval.

Avondje uit verandert door schietpartij in horrorfilm voor Spurs-back
© Pro Shots

Emerson geniet in zijn geboortestad São Paulo van zijn vakantie, nu het seizoen in de Premier League ten einde is. Die kreeg vannacht opeens een heel vervelende wending toen de 23-jarige verdediger na het verlaten van een discotheek onder schot werd gehouden door een overvaller, die hem dreigde neer te schieten als hij zijn gouden ketting en horloge niet zou afgeven.

Het toeval wil dat Emerson vlak daardoor op de foto was gegaan met een politieagent in burgerkleding. Toen die daarna zag wat er gebeurde, trok hij zijn wapen en droeg de overvaller op zijn pistool te laten vallen. Die weigerde dat, waarop een schietpartij ontstond. In totaal zouden er 28 schoten zijn gelost, maar Emerson bleef ongedeerd en wist te ontkomen.

Het verhaal van de uiteindelijk mislukte overval is door de autoriteiten inmiddels bevestigd aan verschillende Braziliaanse media. Emersons vader spreekt in gesprek met Globo Esporte van een horrorfilm waarin zijn zoon plotseling terecht kwam. 'Dit wens je niemand toe.' Volgens de berichtgeving heeft Emerson met zijn zaakwaarnemer aangifte gedaan.

Het is nog wachten op het verhaal van Emerson zelf. De voormalig speler van Barcelona en Real Betis laat op Instagram weten dat hij later nog commentaar zal geven op het incident en bedankt iedereen voor alle bezorgde berichten. 'Godzijdank ben ik ongedeerd.' De overvaller is volgens Braziliaanse media wel geraakt en ligt buiten levensgevaar in het ziekenhuis.

Het is zeker niet de eerste keer dat een speler in de Premier League het slachtoffer is van een brutale overval, al gebeurde het dit keer over de grens. In Engeland zijn de laatste jaren meerdere duurbetaalde sterren beroofd of is een poging gedaan hen te beroven. In Nederland was PSV-aanvaller Eran Zahavi afgelopen seizoen het bekendste voorbeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.