Ten Hag verwacht dat Promes er ook tegen AZ niet bij is

Reacties

De kans is groot dat Quincy Promes ook zondag nog niet van de partij is tegen AZ. Dat heeft Ajax-coach Erik ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Alkmaarders laten weten.

Ten Hag verwacht dat Promes er ook tegen AZ niet bij is
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Ajax
Ajax

Promes liep in het uitduel met FC Twente (1 december, 2-5) al vroeg een kuitblessure op. Sindsdien kwam hij niet meer in actie. Prompt verloor Ajax de twee duels daarna, in de competitie met 0-2 van Willem II en in de Champions League tegen Valencia met 0-1. Door de laatste nederlaag werd Ajax uit de Champions League gekegeld en is een plek in de Europa League een schrale troost.

Wel kon uit de woorden van Ten Hag worden afgeleid dat Promes op de terugweg is. 'Ik kan nog niet met honderd procent garantie zeggen dat hij er niet bij is, maar zoals het zich nu laat aanzien heb ik daar niet heel veel hoop op.'

Ten Hag gaf eerder al aan dat het gebrek aan diepgang, mede veroorzaakt door de afwezigheid van Promes, een van de redenen is van de teleurstellende resultaten. Hij moet in de voorhoede immers David Neres en Zakaria Labyad ook al missen door blessureleed.

Uit het midweekse duels zijn meer spelers met klachten gekomen vertelde Ten Hag. Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico zijn ook niet helemaal okselfris. Toch heeft de Ajax-coach bij hen wel goede hoop. 'Die twee hebben wel wat klachten, maar ik verwacht dat ze morgen weer op het trainingsveld staan. Ik verwacht ook dat ze gaan spelen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Ajax-aanval hapert: 'Gemis kanonnen Promes en Neres gewoon te groot'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.