Hoofd Russische bond: 'Spartak moet bepalen of Promes nog kan spelen of niet'

Reacties

Alexander Dyukov, hoofd van de Russische bond, vindt dat het rechtssysteem zijn werk moet doen en Spartak Moskou zelf moet bepalen of Quincy Promes nog deel uit moet maken van het elftal of niet. De aanvaller werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar wegens cocaïnesmokkel, terwijl hij ook al veroordeeld werd voor een steekpartij op een feest in Abcoude.

Hoofd Russische bond: 'Spartak moet bepalen of Promes nog kan spelen of niet'

Dyukov kreeg daar op een internationaal evenement in Rusland vragen over. 'Van voetballers verwachten wij gedrag waardoor ze een voorbeeld zijn voor fans en jonge voetballers', zei hij tegen MatchTV. 'In dit geval is het juridische component van belang. In de context van de strafzaken, is het moeilijk om iets te zeggen.'

'Het is aan de club om hier een beslissing over te nemen, of Promes nog deel moet uitmaken van het team of niet. We moeten uitgaan van de rechterlijke macht. Ieder geval moet afzonderlijk worden bekeken', aldus Dyukov.

Promes maakt momenteel geen onderdeel uit van de selectie van Spartak, omdat hij vastzit in Dubai. Hij zou daar betrokken zijn geweest bij een ongeluk en vervolgens gevlucht zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.