Quincy Promes veroordeeld tot zes jaar cel om cocaïnesmokkel

De rechtbank in Amsterdam heeft Quincy Promes veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De vijftigvoudig international stond terecht voor betrokkenheid bij de smokkel van ruim 1350 kilo cocaïne.

Quincy Promes veroordeeld tot zes jaar cel om cocaïnesmokkel
© Pro Shots

Het Openbaar Ministerie eiste negen jaar cel tegen Promes, die op dit moment in Rusland verblijft, waar hij uitkomt voor Spartak Moskou. De 32-jarige ex-speler van onder andere FC Twente en Ajax heeft door zijn afwezigheid bij de zitting geen verklaring afgelegd tegen de feiten die hem ten laste zijn gelegd. De politie heeft hem ook nooit kunnen horen.

Promes ontkende volgens zijn advocaten betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne via de haven van Antwerpen. Het bewijs tegen de aanvaller van Spartak Moskou bestaat voornamelijk uit onderschepte cryptoberichten.

De cocaïnesmokkel vond plaats in januari 2020. Promes stond op dit moment nog onder contract bij Ajax, waar hij in februari 2021 vertrok. De kans is groot dat de voormalig international in beroep gaat tegen de opgelegde straf.

Promes werd vorig jaar ook al veroordeeld voor een steekpartij op een feest in Abcoude. Hij kreeg voor toen anderhalf jaar cel opgelegd. Tegen die veroordeling is Promes in beroep gegaan. De Amsterdammer dient in die kwestie ook een schadevergoeding te betalen aan het slachtoffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen