Rechtbank veroordeelt Promes tot achttien maanden cel

De Amsterdamse rechtbank heeft Quincy Promes veroordeeld tot achttien maanden cel. Promes is schuldig bevonden aan zware mishandeling door het steken van zijn neef met een mes. Maandag kwam zijn zaak voor, maar de voetballer van Spartak Moskou was zelf niet aanwezig bij de zitting. Daarnaast moet Promes zevenduizend euro smartengeld betalen aan zijn neef.

Rechtbank veroordeelt Promes tot achttien maanden cel
© Pro Shots

Promes werd ervan verdacht zijn neef Esajas met een mes in zijn knie te hebben gestoken tijdens een familiebijeenkomst. Esajas liep ernstige verwondingen op, waardoor het Openbaar Ministerie (OM) twee jaar gevangenisstraf eiste. De rechter heeft besloten de straf vast te stellen op achttien maanden in plaats van 24.

Zelf is Promes op dit moment nog in Rusland. Volgens zijn advocaat omdat een arrestatie hem zijn contract bij Spartak Moskou zou kosten. Daarom zit hij nu in ballingschap in dat land. Zolang Promes in Rusland blijft zitten, kan hij niet worden opgepakt door de Nederlandse politie. Als hij terugkeert in Nederland, zal hij zijn straf direct moeten uitzitten.

Het is niet duidelijk of Promes zijn zelfgekozen ballingschap in Rusland voortzet. Hij kan ervoor kiezen om zijn contract bij Spartak nog uit te dienen of zelfs nooit meer terug te keren naar Nederland. Onlangs vertelde hij aan de clubkanalen van Spartak zich 'Rus te voelen'.

Drugssmokkel
Met de uitspraak van deze rechtszaak is de kous echter nog niet af. Promes hangt nog een zwaardere gevangenisstraf boven het hoofd. De Nederlander wordt ervan verdacht te hebben deelgenomen aan drugshandel en zou daar zes miljoen euro aan hebben verdiend. Volgens het OM was hij als investeerder betrokken bij een smokkel van twee partijen van meer dan zeshonderd kilo cocaïne per stuk. Dat onderzoek is in volle gang, maar zou Promes op een celstraf van meer dan tien jaar kunnen komen te staan.

Spelersprofiel

Q. Promes


Geboortedatum:
4 januari 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Spartak Moskou
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen