Spartak stopt salaris Promes: 'Maar hij blijft voor altijd een legende'

Reacties

Quincy Promes krijgt geen salaris meer van Spartak Moskou, nu hij vast zit in Dubai. Dat vertelt algemeen directeur Oleg Malisjev aan persbureau TASS.

Spartak stopt salaris Promes: 'Maar hij blijft voor altijd een legende'
© Pro Shots

'We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is', zei Malisjev. 'Dat heeft mogelijk maatregelen tot gevolg. In zijn contract staat bijvoorbeeld dat hij geen salaris krijgt als hij niet bij het team is.'

Promes wordt op verzoek van de Nederlandse autoriteiten vastgehouden in een gevangenis in Dubai, waar hij volgens De Telegraaf onder zware omstandigheden zijn dagen doorbrengt. De voetballer is in eigen land veroordeeld voor zes jaar wegens cocaïnehandel en voor anderhalf jaar omdat hij zijn neef in zijn knie stak op een familiefeest in Abcoude.

De aanvaller was met Spartak in Dubai op trainingskamp, toen hij door lokale politie volgens Russische media werd aangehouden wegens een verkeersongeval. Spartak vertrok zonder Promes uit de Verenigde Arabische Emiraten en ziet hem waarschijnlijk niet meer terug.

Malisjev betreurt zijn afwezigheid. 'Voor mij zal Quincy voor altijd een legende van de club blijven', zei de directeur tegen TASS. 'We hebben geen reden om het contract te beëindigen. Naarmate het proces vordert, zal duidelijk worden wat er verder moet gebeuren. Dit is geen fijn verhaal. Het is uiteraard niet best voor het imago van de club.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.