OM bevestigt aanhouding Promes: 'Nederland zal om uitlevering vragen'

Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft bevestigd dat Quincy Promes is aangehouden in de Verenigde Arabische Emiraten. Nederland zal om uitlevering vragen.

OM bevestigt aanhouding Promes: 'Nederland zal om uitlevering vragen'
© Pro Shots

Op de website van het OM staat dat een 32-jarige man, woonachtig in Moskou, 'na een constructieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland' is aangehouden in Dubai. De 32-jarige Promes, speler van Spartak Moskou, kreeg twee celstraffen opgelegd door een rechtbank in Amsterdam. Dit was voor zijn betrokkenheid bij cocaïnehandel en een steekincident met een familielid.

Promes was niet in Nederland toen de rechtszaken liepen, hij verbleef eerst in Rusland bij zijn club Spartak Moskou. Toen hij naar Dubai op trainingskamp ging met zijn club, mocht hij het land niet verlaten. De international van Oranje zou betrokken zijn geraakt bij een aanrijding en daarna zijn doorgereden.

Nederland en de VAE hebben sinds 2021 een uitleveringsverdrag. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Rusland. Dat betekent niet dat Promes zeker niet naar Nederland komt. Omdat hij geen Russisch staatsburger is, is de kans aanwezig dat de Russen zich erbij neer moeten leggen.

Lees hier het volledige statement van het OM.

Bekijk hier al onze video's