Ten Hag deelt positief en negatief ziekenboeg-nieuws richting finale FA Cup

Reacties

De ziekenboeg van Manchester United stroomt langzaam verder leeg. Erik ten Hag heeft laten weten dat Victor Lindelöf, Raphaël Varane én Harry Maguire waarschijnlijk fit genoeg zijn om de clash met Manchester City in de finale van de FA Cup te halen. Voor Luke Shaw wordt het een lastig verhaal.

Ten Hag deelt positief en negatief ziekenboeg-nieuws richting finale FA Cup

De personele problemen die Ten Hag dit seizoen bij Manchester United heeft gehad, zijn niet mals. De Nederlandse manager kreeg woensdagavond tegen Newcastle United Lisandro Martínez en Marcus Rashford terug, maar kan niet beschikken over Tyrell Malacia, Mason Mount en Anthony Martial. Op korte termijn krijgt hij met Lindelöf, Maguire en Varane een defensief trio terug, zo vertelde hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met Brighton & Hove Albion.

'We werken eraan om spelers terug te brengen, zoals Martínez die een goede sessie achter de rug heeft', aldus Ten Hag, die verder ging over de andere geblesseerde verdedigers. 'Varane en Lindelöf hebben ook goede trainingen achter de rug. We moeten kijken hoe ze er zondag voor staan.'

Over ruim een week staat de finale van de FA Cup op het programma. Daarin wacht het Manchester City van Pep Guardiola, met mogelijk de terugkeer van Maguire bij United. 'Maguire heeft een goede kans om weer beschikbaar te zijn', aldus Ten Hag, die met slecht blessurenieuws over Shaw afsloot. ‘Shaw is heel gecompliceerd. De kans is groter dat hij de finale niet dan wel haalt. Hij heeft een terugslag gehad en we moeten kijken hoe ernstig het is.'

Clash van Rashford
Voorafgaand aan het duel met Newcastle United werd een bekvechtende Rashford gespot. De aanvaller raakte verhit aan de praat met een eigen fan. Daar wil Ten Hag niet teveel woorden aan vuil maken. 'Ik voelde de fans, zij hadden een goede mood, spirit en ambiance in het stadion. Dat is een goed teken en het laat zien dat er een sterke band is tussen het team en de fans', besluit Ten Hag, die woensdagavond besloot om de fans zelf toe te spreken.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
7
Newcastle United
38
18
6
14
85-62
+23
60
8
Manchester United
38
18
6
14
57-58
-1
60
9
West Ham United
38
14
10
14
60-74
-14
52
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.