Ajax moet Antony missen tegen Liverpool

Reacties

Antony moet de wedstrijd van Ajax tegen Liverpool in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. Trainer Erik ten Hag bevestigt dinsdag dat de twintigjarige Braziliaan niet fit genoeg is.

Ajax moet Antony missen tegen Liverpool
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Antony was in zijn eerste vijf wedstrijden voor Ajax goed voor drie doelpunten, maar de twintigjarige rechtsbuiten moet dus nog even wachten op zijn Champions League-debuut. 'Het ontbreken van Antony verandert ons strijdplan niet. Tegenvallers moet je opvangen, ook tactisch gezien. We hebben een brede en goede selectie met andere spelers die daar ook kunnen spelen', aldus Ten Hag op zijn persconferentie.

David Neres verving Antony in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen afgelopen zondag en lijkt ook tegen Liverpool zijn meest logische vervanger. Ook Quincy Promes kan op die plek spelen. Waar Antony precies last van heeft, maakt Ajax niet bekend. 'Of hij besmet is met corona? Daar doen wij nooit uitspraken over', reageerde Ten Hag. 'Antony is niet wedstrijdfit, hetzelfde geldt voor Jurriën Timber.'

Verder hebben de Amsterdammers een volledig fitte selectie. Dat kan niet gezegd worden over Liverpool, dat in ieder geval Virgil van Dijk en Alisson Becker moet missen en mogeiljk ook Joel Matip en Thiago Alcântara.

Ten Hag heeft zijn middenveld gevonden, of kiest hij voor Álvarez tegen Liverpool?
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.