Speler van de Week: Ajax-uitblinker Kluivert overklast Roda én Younes

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. De grote uitblinker van de dertiende speelronde is Justin Kluivert. De Ajacied mag de concurrentiestrijd op rechts met David Neres dan wel hebben verloren, als linksbuiten heeft de achttienjarige aanvaller zijn plek in de Ajax-basis gevonden.

Speler van de Week: Ajax-uitblinker Kluivert overklast Roda én Younes

Kluivert begon een speelronde eerder op bezoek bij NAC Breda weer eens op zijn vertrouwde positie op links en sprak na afloop onheilspellende woorden voor concurrent Amin Younes. 'Ik voel me fris in mijn hoofd ben topfit. Hopelijk krijg ik ook vanaf links de kans, ik graag de concurrentiestrijd met Younes aan.'

Onder toeziend oog van de geblesseerde Duitser sloeg Kluivert zondagmiddag een flinke slag in die strijd. Ajax had het voor rust uiterst moeilijk met hekkensluiter Roda JC Kerkrade, maar de linksbuiten hielp de ploeg van Marcel Keizer over het dode punt. Vlak voor rust rondde Kluivert perfect af in de verre hoek, in de zestigste minuut volgde een ziedend afstandsschot en vlak voor het einde was de hattrick compleet na een individuele actie en prima schuiver.

Glunderend stond de uitblinker enkele minuten na zijn publiekswissel de pers te woord. Kluivert was blij te horen zijn vader Patrick te hebben afgetroefd als het gaat om het maken van een hattrick in de Eredivisie, maar er was vooral tevredenheid omdat hij zijn kans gepakt heeft. 'Ik denk dat de knoop nu doorgehakt is', aldus Kluivert, die gevraagd werd of hij doelde op zichzelf of coach Marcel Keizer. 'Ik hoop allebei', antwoordde hij vol vertrouwen.

'In deze vorm hoort Kluivert de voorkeur te krijgen boven Younes'

Wat dreigde een bijzonder vervelende middag te worden voor de Amsterdammers, werd uiteindelijk de dag van de toekomst. Frenkie de Jong was als invaller beslissend bij de ommekeer, Deyovaisio Zeefuik was voor het eerst basisspeler in de Eredivisie en Dennis Johnsen maakte vlak voor tijd zijn competitiedebuut voor het eerste van Ajax.

De grootste uitdaging lijkt voor Keizer nu om op het juiste momenten de juiste plekken te vinden voor de jongelingen. En over de beste plaats van Kluivert bestaat weinig twijfel meer. 'Tweedejaars A-junior en dan dit brengen. Mooi voor hem', reageerde de opgeluchte Keizer op de glansrol van Kluivert.

De topvijf van speelronde 13

Liefst drie spelers evenaarden Kluivert door een 8 te halen op het VI-rapport. Jeroen Zoet was voor PSV goud waard in de moeizame uitwedstrijd tegen Excelsior (1-2) en Alireza Jahanbakhsh ontpopte zich vrijdagavond bij AZ al tot de grote smaakmaker in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-0). Frenkie de Jong viel ijzersterk in tegen Roda JC (5-1), maar moest bij Ajax de titel Man van de Wedstrijd aan Kluivert laten.

1. Justin KluivertAjax8
2. Alireza JahanbakhshAZ8
3. Frenkie de JongAjax8
4. Jeroen ZoetPSV8
5. Bartholomew OgbecheWillem II7,5

Het algemeen klassement

In het algemeen klassement blijft koploper Ryan Thomas voorlopig Hirving Lozano voor. Jahanbakhsh stoomt op richting het podium en hijgt in de nek van Heracles Almelo-aanvaller Brandley Kuwas.

1. Ryan ThomasPEC Zwolle6,88
2. Hirving LozanoPSV6,82
3. Brandley KuwasHeracles Almelo6,75
4. Alireza JahanbakhshAZ6,67
5. David NeresAjax6,61
6. Steven BerghuisFeyenoord6,59
7. Nicolai JørgensenFeyenoord6,56
8. Jamiro MonteiroHeracles Almelo6,54
Jeroen ZoetPSV6,54
10. Karim El AhmadiFeyenoord6,50
Robert ZwinkelsADO Den Haag6,50
Santiago AriasPSV6,50
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.