Speler van de Week: Zakaria Labyad, beul van Ajax

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. De uitverkorene van de elfde speelronde is Zakaria Labyad, die FC Utrecht langs Ajax schoot (1-2).

Speler van de Week: Zakaria Labyad, beul van Ajax

Na een reeks van zes wedstrijden waarin slechts één keer gewonnen werd, moest FC Utrecht op bezoek bij Ajax. De Amsterdammers leken de laatste weken juist steeds beter in vorm te raken, maar daar was zondag niets van te merken. Dat Utrecht zelfs het volle pond pakte, had het toch vooral te danken aan Zakaria Labyad.

Matchwinner Labyad: 'Ging al met een goed gevoel van huis'

De middenvelder kreeg een extra aanvallende rol in De Arena en maakte het vertrouwen van trainer Erik ten Hag met twee doelpunten meer dan waar. Ook in balbezit was de spelmaker steeds een rustpunt in de verder slordige en bij vlagen chaotische wedstrijd.

De 24-jarige Labyad is in het wisselvallige seizoen dat Utrecht doormaakt sowieso een lichtpuntje, met vijf goals en vier assists in elf wedstrijden. De in de Domstad geboren en getogen Labyad bewijst daarmee weer helemaal terug te zijn op zijn oude niveau, na een zeer moeizame periode bij Sporting Lissabon.

Met een 8 als cijfer was Labyad de beste van speelronde 11. Ook Wout Weghorst en Wilfried Kanon kenden een prima weekend en werden daarvoor beloond met een 7,5. Thomas Lam en Marco van Ginkel kregen een 7 en completeren de topvijf.

De topvijf van speelronde 11

Topvijf speelronde 11  
Zakaria LabyadFC Utrecht 8
Wout WeghorstAZ7,5
Wilfried Kanon ADO Den Haag 7,5
Thomas Lam FC Twente7
Marco van Ginkel PSV7

Het algemeen klassement

In het algemeen klassement blijft PSV-aanvaller Hirving Lozano de koploper. De Mexicaan speelde geen hoofdrol tegen FC Twente (4-3), maar staat nog wel op een rapportcijfer van gemiddeld een 7.

Toptien algemeen klassement  
1. Hirving LozanoPSV7,00
2. Brandley KuwasHeracles Almelo6,88
3. Ryan ThomasPEC Zwolle6,77
4. Gastón PereiroPSV6,61
Steven Berghuis Feyenoord6,61
6. Jürgen LocadiaPSV6,6
7. Jordy De WijsExcelsior6,57
David NeresAjax6,57
9. Karim El AhmadiFeyenoord6,55
Alireza Jahanbakhsh AZ6,55
Jamiro Monteiro Heracles Almelo6,55
'Resultaten hebben het matige spel van Ajax verbloemd de afgelopen weken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.