Speler van de Week: Hirving Lozano, niet te houden

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. De uitverkorene van de tiende speelronde is Hirving Lozano, die uitblonk bij PSV in het uitduel met Vitesse (2-4).

Speler van de Week: Hirving Lozano, niet te houden

In Arnhem wachtte PSV een op voorhand lastige horde, maar het duo Lozano-Jürgen Locadia nam de Eindhovenaren bij de hand. In Gelredome brak de Mexicaanse dribbelaar na achttien minuten de ban na een fraaie steekpass van Joshua Brenet. Na twee treffers van Locadia kwam ook het vierde Brabantse doelpunt op naam van smaakmaker Lozano.

De aanvaller kwam deze zomer over CF Pachuca en kende weinig aanpassingsproblemen in de Eredivisie. Vanaf dag één is de Mexicaan de grote man in de formatie van Phillip Cocu. Het blijft dan ook de vraag of PSV de linksbuiten uit handen van grote buitenlandse clubs kan houden. Eerder meldde Voetbal International al dat de rechtspoot kan rekenen op belangstelling van Arsenal.

Door zijn dubbelslag van zondag kan de Eredivsie-topscorer rekenen op florissante cijfers. In de makkelijk scorende ploeg van Cocu vond Lozano dit seizoen al negen keer het net. De linksbuiten is de eerste speler uit de 61-jarige geschiedenis van de Eredivisie die in zeven van zijn eerste acht wedstrijden trefzeker is. Ook zijn collega Locadia schiet met scherp. De aanvaller staat op liefst acht goals in de Eredivisie.

Zowel Lozano als Locadia werd deze speelronde beoordeeld met een 8 als cijfer. Ook PEC Zwolle-speler Younes Namli kreeg net zo’n hoge beoordeling. Guus Til en Philippe Sandler completeren de topvijf van de tiende speelronde.

De topvijf van speelronde 10

Topvijf speelronde 10  
Hirving LozanoPSV 8
Younes NamliPEC Zwolle8
Jürgen LocadiaPSV 8
Guus Til AZ7,5
Philippe SandlerPEC Zwolle7,5

Het algemeen klassement

In het algemeen klassement blijft Lozano de koploper. De nieuwe parel van de Eredivisie staat op een gemiddeld cijfer van 7,06. Ryan Thomas neemt een plaats in de topdrie over van Thulani Serero.

Toptien algemeen klassement  
1. Hirving LozanoPSV7,06
2. Brandley KuwasHeracles Almelo6,86
3. Ryan ThomasPEC Zwolle6,85
4. Steven BerghuisFeyenoord6,75
5. Gastón Pereiro PSV6,63
6. Byran LinssenVitesse6,6
7. Jürgen LocadiaPSV6,56
7. Jeroen ZoetPSV6,56
9. Thulani SereroVitesse6,5
9. Jamiro Monteiro Heracles Almelo6,5
9. Karim El Ahmadi Feyenoord6,5
9. Alireza JahanbakhshAZ6,5
9. Jurgen MattheijExcelsior6,5
10. Robert ZwinkelsADO Den Haag6,45
10. Guus TilAZ6,45
'Het is bijna altijd raak voor PSV als Lozano in de zestien komt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.