Speler van de Week: Assaidi laat niet alleen zijn voeten spreken

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. De winnaar van de negende speelronde is Oussama Assaidi, die eerst FC Twente naar een kapitale zege op Roda JC Kerkrade leidde en daarna René Hake een hart onder de riem stak.

Speler van de Week: Assaidi laat niet alleen zijn voeten spreken

Met een keiharde en loepzuivere penalty schoot Assaidi in de 26ste minuut alle frustraties van een tumultueuze week van zich af. De vleugelflitser had de Roda JC-defensie al met dribbels bestookt en ging daarmee na de openingstreffer vrolijk verder. Ook de 2-0 kwam van de voet van Assaidi, waarmee de aanvaller in elk geval even voor rust zorgde in Enschede.

Assaidi droeg de uiteindelijke 3-0 overwinning op aan Hake en interim-coach Marino Pusic. 'Hake is een goede trainer en een goed mens. Dan ga je jezelf schuldig voelen, omdat we er misschien niet alles aan gedaan hebben. Ik heb hem kort nog even gesproken, hij zei dat we dóór moesten. Dat siert hem', sprak de aanvaller tegen FOX Sports.

De laatste keer dat Assaidi twee keer scoorde in een Eredivisie-duel was op 2 mei 2012, toen hij namens SC Heerenveen uitgerekend tegen FC Twente tweemaal scoorde. Het was ook de Tukkers die hij in december 2010 eigenhandig naar de pijnbank leidde. Zijn aandeel in de 6-2 overwinning leverde Assaidi het zeer zeldzame rapportcijfer 10 op. Deze keer volstaat een 7,5 voor de titel van Speler van de Week in een weekeinde waarin de krachtsverschillen tussen de uitblinkers klein waren.

DE TOPVIJF VAN SPEELRONDE 9

SpelerClubBeoordeling
1. Oussama AssaidiFC Twente7,50
2. Milot RashicaVitesse7,50
3. David NeresAjax7,50
4. Teun KoopmeinersAZ7,50
5. Marco van GinkelPSV7,50

HET ALGEMEEN KLASSEMENT

In het algemeen klassement is Steven Berghuis zijn koppositie kwijt. De Feyenoorder kreeg een 5 voor zijn optreden tegen Ajax en zakte naar de vijfde plaats. De nieuwe lijstaanvoerder luistert naar de naam Hirving Lozano, die op een moyenne van 6,93 staat. De marges zijn nog klein in dit stadium van de competitie.

SpelerClubGemiddelde
Hirving LozanoPSV6,93
Thulani Serero Vitesse6,86
Brandley Kuwas Heracles Almelo6,83
Ryan Thomas PEC6,83
Steven Berghuis Feyenoord6,71
Bryan LinssenVitesse6,67
Karim El AhmadiFeyenoord6,63
Gastón PereiroPSV6,57
Jeroen Zoet PSV6,56
Alexander BüttnerVitesse6,56
Jurgen Mattheij Excelsior6,56
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.