Speler van de Week: Pereiro neemt PSV bij de hand

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. De winnaar van de achtste speelronde is Gastón Pereiro, die uitblonk bij PSV tijdens het bezoek aan VVV-Venlo (2-5).

Zondagmiddag maakten de Eindhovenaren in Limburg hun status van beste Eredivisie-aanval meer dan waar. Drie minuten na rust kwam VVV op een 2-1 voorsprong, maar PSV raakte daar niet van in de war. Nadat Pereiro in de 58ste minuut had gelijkgemaakt, liep de koploper uit naar een 2-5 overwinning. Ook het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van de Uruguayaan.

Pereiro is bezig aan zijn derde seizoen bij PSV. De 22-jarige aanvallende middenvelder heeft eindelijk een basisplaats veroverd en het lijkt erop dat hij zijn belofte na twee jaar gaat inlossen. In acht competitiewedstrijden scoorde de Uruguayaan vijf keer.

Met zijn kwaliteiten zou Pereiro zeker tussen de vijftien en twintig goals moeten maken in de Eredivisie. 'Natuurlijk wil ik zoveel goals maken, ik hoop ook dat het me lukt en ik denk dat ik dat in me heb', aldus de PSV-aanvaller. 'Maar ik wil veel liever, zeker na vorig jaar, dat de club kampioen wordt. Dat doel is belangrijker dan mijn persoonlijke doel.'

Door de overwinning bij VVV deed PSV goede zaken in de titelstrijd, want Ajax en Feyenoord hebben beide vijf punten achterstand en spelen komend weekend ook nog eens tegen elkaar in De Kuip. Pereiro & Co vervolgen de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.