Speler van de Week: Schaars, de veldheer van Heerenveen

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. De winnaar van deze speelronde Stijn Schaars,de veldheer van van SC Heerenveen.

Speler van de Week: Schaars, de veldheer van Heerenveen

Schaars kreeg van PSV alle ruimte om namens Heerenveen de opbouw te verzorgen. De routinier deed dat met verve en had met zijn ijzersterke spel een groot aandeel in de 2-0 overwinning van de Friezen. Veelzeggend was dat PSV-trainer Phillip Cocu na afloop aangaf leiders te missen binnen zijn ploeg. Juist Schaars heeft zich bij Heerenveen tot de absolute leider ontpopt, na zijn komst van PSV medio 2016.

Coach Jurgen Streppel vertelde al verguld te zijn met Schaars. 'Hij bepaalde het tempo, hij is een echte veldheer.' De inmiddels 33-jarige Schaars lijkt aan een tweede jeugd te zijn begonnen, al voelt dat voor hem niet zo. 'Fysiek is het geen probleem, maar als je wat ouder bent, dan krijg je sneller last van je enkels en je knieën. Het rennen en de arbeid is geen probleem. Mijn lichaam is een goede auto, maar soms heeft hij een lekke band.'

Schaars toonde zich na de overtuigende overwinning op zijn oude club een waar sportman door de rode kaart die PSV-aanvaller Hirving Lozano al in de eerste helft kreeg te betwisten. 'Volgens mij gleed zijn standbeen weg. Het is wel hard, maar vooral ongelukkig. Ik vind dat geen rood.'

DE TOP VAN SPEELRONDE 4

SpelerClubBeoordeling
Stijn SchaarsHeerenveen8
Steven BerghuisFeyenoord8
Zakaria LabyadFC Utrecht7,5
Nasser El KhayatiADO Den Haag7,5
Klaas-Jan HuntelaarAjax7,5

HET ALGEMEEN KLASSEMENT

In het algemeen klassement is Brandley Kuwas (Heracles Almelo) de trotse koploper, op de voet gevolgd door FC Utrecht-speler Urby Emanuelson (FC Utrecht). Opmerkelijk is verder dat er geen enkele speler van PSV in de toptien terug te vinden is.

Top algemeen klassement  
NaamClubCijfer
1. Brandley KuwasHeracles Almelo7,17
2. Urby EmanuelsonFC Utrecht7,13
3. Zakaria LabyadFC Utrecht7
Kik PierieSC Heerenveen7
Klaas-Jan HuntelaarAjax7
6. Bryan LinssenVitesse6,88
Morten ThorsbySC Heerenveen6,88
Denzel DumfriesSC Heerenveen6,88
Alexander BüttnerVitesse6,88
Steven BerghuisFeyenoord6,88
Jan-Arie van der HeijdenFeyenoord6,88
Tonny VilhenaFeyenoord6,88
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.