Speler van de Week: Berghuis staat op bij Feyenoord

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. De winnaar van de zevende speelronde is Steven Berghuis, die uitblonk bij Feyenoord in het uitduel met AZ (0-4).

Speler van de Week: Berghuis staat op bij Feyenoord

Op papier wachtte Feyenoord een zwaar uitduel, maar in de praktijk kwam daar niets van terecht. Berghuis, die in de uitglijder van de Rotterdammers tegen NAC (0-2) van vorige week geschorst toekeek, dirigeerde Feyenoord naar een eenvoudige zege.

Met een heerlijke knal opende hij via de onderkant van de lat de score, om op slag van rust ook de 0-3 aan te laten tekenen. Na een klein uur stelde hij Tonny Vilhena in staat met een intikker de eindstand te bepalen.

Door zijn dubbelslag van zondag kan Berghuis bogen op florissante cijfers. In zes competitieduels scoorde hij zes keer. In het bekerduel met ADO Den Haag (2-0) nam hij ook al een van de Rotterdamse treffers voor zijn rekening.

Na afloop openbaarde Berghuis, die vorig seizoen tot zeven competitiegoals kwam, ook zijn doelstelling wat betreft doelpunten. 'Mijn record is elf goals in 22 wedstrijden bij AZ, dat was één op twee. Vijftien doelpunten lijkt me dit seizoen een mooi aantal', stelt de aanvaller, die in ieder geval met volle teugen geniet van zijn wat vrijere rol op rechts. 'Ik kom graag een beetje op 10 terecht. Jean-Paul (Boëtius startte in de punt van de aanval, red.) kan dan in de ruimte achter mij spelen en Sofyan Amrabat deed dat vandaag ook heel goed.'

Tot een uitnodiging voor Oranje kwam het deze week niet voor Berghuis, die daar rustig mee omgaat. 'Ik ken Advocaat goed en als hij me er niet bij neemt dan moet ik gewoon beter spelen.' Het duel van zondag, dat voor Berghuis een 8 opleverde, is wat dat betreft de eerste stap.

DE TOPVIJF VAN SPEELRONDE 7

SpelerClubBeoordeling
1. Steven BerghuisFeyenoord8
2. Hirving LozanoPSV8
3. Karim El AhmadiFeyenoord8
4. Robert ZwinkelsADO Den Haag7,5
5. Sofyan AmrabatFeyenoord7,5

HET ALGEMEEN KLASSEMENT

Berghuis beleefde een topweekend, want hij nam ook in het algemeen klassement de leiding over. De topdrie wordt gecompleteerd door Thulani Serero en Ryan Thomas. Om in aanmerking te komen voor een uitverkiezing moeten spelers minimaal vier van de zeven duels gespeeld hebben.

SpelerClubGemiddelde
Steven Berghuis Feyenoord7,1
Thulani Serero Vitesse7
Ryan Thomas PEC Zwolle6,93
Hirving Lozano PSV6,92
Karim El Ahmadi Feyenoord6,83
Jan-Arie Van der Heijden Feyenoord6,7
Bryan Linssen Vitesse6,64
Abdenasser El Khayati ADO Den Haag6,6
Jeroen Zoet PSV6,58
Danny Post VVV-Venlo6,58
Denzel Dumfries SC Heerenveen6,57
Jurgen MattheijExcelsior6,57
Stijn Schaars SC Heerenveen6,57
Manu GarcíaNAC Breda6,57
Alexander BüttnerVitesse6,5
Robert ZwinkelsADO Den Haag6,5
Urby EmanuelsonFC Utrecht6,5
Tonny VilhenaFeyenoord6,5
Martin ØdegaardSC Heerenveen6,5
Jamiro MonteiroHeracles Almelo6,5
Clint LeemansVVV-Venlo6,5
Klaas-Jan HuntelaarAjax6,5
Ook Feyenoord-clubwatcher Iwan van Duren roemde Berghuis en de aanval waarmee de Rotterdammers zondag voor de dag kwamen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.