Slot wil meer dan 'alleen' de halve finale en prijst meegereisd Legioen in Praag

Reacties

Arne Slot glunderde donderdagavond na afloop van de uitzege van Feyenoord op Slavia Praag. De trainer van de Rotterdammers hoopt net als Cyriel Dessers dat er in de Conference League nog veel meer in het vat zit voor Feyenoord dan een halve finaleplek.

Slot wil meer dan 'alleen' de halve finale en prijst meegereisd Legioen in Praag
© Pro Shots
Slavia Praag
Slavia Praag
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord bereikte ten koste van Slavia Praag de laatste vier in de Conference League en treedt in de halve finales aan tegen Olympique Marseille. 'Een geweldige prestatie, maar tegelijkertijd zijn we nog heel ambitieus. Als je dit met z'n allen al zo lang laat zien. Dan moet je ook zo ambitieus zijn dat je meer wilt dan alleen blij zijn met een halve finale', zei Slot tegen ESPN.

De trainer van Feyenoord vierde een bescheiden feestje met zijn staf. 'We hebben even samen op en neer gesprongen. Volgens mij heb ik me verder vrij rustig gedragen. Helemaal in verhouding tot vorige week in De Kuip. Natuurlijk voel je enorm veel blijdschap als je wint. We zijn ook samen naar het uitvak gelopen. De supporters hebben ons weer fantastisch gesteund en ze hebben zich ook overdag goed gedragen in de stad. Hopelijk mogen ze er ook weer bij zijn in Marseille. Fantastisch dat ze ons zo massaal steunen.'

Rol Dessers
Slot ging ook in op de rol van Dessers tegen Slavia Praag. De spits begon in de heenwedstrijd op de bank, maar kreeg in Tsjechië een kans in de basis. Dessers vond twee keer het net voor Feyenoord en voert met acht doelpunten, samen met AS Roma-spits Tammy Abraham, de topscorerslijst aan in de Conference League.

'In de eerste helft was de wedstrijd meer in evenwicht dan in De Kuip. Toen kwam Slavia nauwelijks van hun eigen helft. Ze waren nu agressiever, ook aanvankelijk meer dan wij. We hadden een spits nodig die ook zelf iets kon creëren. Cyriel maakte twee goals en gaf een assist', zei Slot glunderend. 'Ongetwijfeld zijn er nu mensen die vragen waarom hij vorige week niet werd opgesteld, maar deze wedstrijd paste wat beter bij hem. We hadden nu verder van het doel een aanspeelpunt nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.