Feyenoord sluit Europees boete-seizoen in stijl af: UEFA handhaaft straf

Reacties

De UEFA heeft een beroep van Feyenoord afgewezen, waardoor een boete van in totaal 63.875 euro blijft staan. De Rotterdammers kregen de boete na de verloren Conference League-finale, de Europese voetbalbond stelde dat Feyenoord-fans met vuurwerk en andere voorwerpen gooiden en dat er een provocerend spandoek te zien was. Tegen dat laatste vergrijp ging Feyenoord (onsuccesvol) in beroep.

Feyenoord sluit Europees boete-seizoen in stijl af: UEFA handhaaft straf
© Pro Shots

Het mooie Europese seizoen van Feyenoord, dat zo ruw eindigde tijdens de finale in Tirana, kende via een gigantische boetepot een zwart randje. Al in maart had Feyenoord negen boetes ontvangen na wangedrag van fans en na de finale kwam het totale schuldbedrag boven de 650 duizend euro uit.

Ook de finale leverde een straf op voor de Rotterdammers, maar Feyenoord was het niet eens met het oordeel over het spandoek dat te zien was. De UEFA hield echter voet bij stuk en liet de strafmaat staan.

Ook dit seizoen is Feyenoord weer actief in Europa, donderdagavond beginnen de Rotterdammers in de groepsfase van de Europa League met een uitwedstrijd tegen Lazio.

Lazio
Lazio
4 - 2
Feyenoord
Feyenoord
UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.