UEFA kiezelhard voor Feyenoord na vuurzee in duels met Marseille

Reacties

De UEFA heeft Feyenoord fors beboet voor het gedrag van de supporters in de halve finale-wedstrijden in de Conference League tegen Olympique Marseille. Naast een stevige geldboete worden de Rotterdammers ook op andere wijze bestraft.

UEFA kiezelhard voor Feyenoord na vuurzee in duels met Marseille

Liefst zeventigduizend euro moet er overgemaakt worden naar de Europese voetbalbond, meldt de UEFA. Dit naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk op diverse vakken. Veertigduizend euro is de straf voor het heenduel in Rotterdam, terwijl de uitwedstrijd nog een sanctie van dertigduizend euro heeft opgeleverd. Ook moet Feyenoord in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League diverse vakken sluiten. Het zou gaan om de Noordtribune.

Daar blijft het voor de Stadionclub niet bij. Tijdens de eerste uitwedstrijd in de groepsfase is er namelijk ook geen uitpubliek welkom. Het is de elfde straf voor Feyenoord in het afgelopen seizoen. In totaal kostte de club dat zo'n half miljoen euro. Daarnaast is de UEFA nog een onderzoek gestart voor ongeregeldheden tijdens de finale tegen AS Roma. Ook daar is veelvuldig vuurwerk afgestoken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.