Boete acht en negen voor Feyenoord: UEFA vangt vier ton

Reacties

Feyenoord is voor de achtste en negende keer bestraft door de UEFA naar aanleiding van wangedrag van de aanhang. De Rotterdamse club meldt dat er na wangedrag tijdens het tweeluik met Partizan Belgrado in de achtste finale van de Conference League opnieuw een rekening op de deurmat is gevallen. De schade bedraagt inmiddels ruim 400 duizend euro.

Boete acht en negen voor Feyenoord: UEFA vangt vier ton
© Pro Shots
Partizan Belgrado
Partizan Belgrado
2 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Deze rekensom heeft Feyenoord zelf gemaakt, nadat er donderdag gecommuniceerd werd over een nieuwe boete van 80 duizend euro. Dit naar aanleiding van het tweeluik met Partizan. Naast de nieuwe boete moet Feyenoord ook de schade aan het stadion van de Servische club vergoeden.

Het is wat dat betreft een recordseizoen voor Feyenoord, maar van enige trots is natuurlijk geen sprake. 'Het totale boetebedrag in deze Europese campagne is door de vandaag opgelegde geldstraf opgelopen tot € 405.250. Nooit eerder hoefde Feyenoord in de geschiedenis in één seizoen zoveel geld over te maken naar de UEFA wegens ongeregeldheden van supporters', schrijft de club op zijn site.

Het is dit seizoen al de negende keer dat de UEFA aanklopt bij De Kuip en overgaat tot het uitdelen van een boete. Een gelukje voor Feyenoord is dat deze situatie niet heeft geleid tot het verbieden van uitsupporters bij de eerstvolgende uitwedstrijd. De Eredivisionist speelt op 14 april de returnwedstrijd tegen Slavia Praag in de kwartfinale van de Conference League. Een week daarvoor spelen Feyenoord en Slavia Praag in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.