Topscorer Dessers vastberaden: 'Ik wil nu ook graag naar de finale'

Reacties

Cyriel Dessers mag zich na zijn twee doelpunten tegen Slavia Praag gedeeld topscorer noemen van de Conference League. De spits die wordt gehuurd van Racing Genk droomt na het bereiken van de halve finales al van de eindstrijd in Tirana (Albanië).

Topscorer Dessers vastberaden: 'Ik wil nu ook graag naar de finale'
© Pro Shots
Slavia Praag
Slavia Praag
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Met een doelpunt in de tweede minuut en een treffer na een klein uur spelen was Dessers in Praag weer goud waard voor Feyenoord. Met zijn zevende en achtste doelpunt in de Conference League voert hij met AS Roma-spits Tammy Abraham de topscorerslijst aan.

'Die glimlach gaat voorlopig niet van mijn gezicht', zei Dessers na de wedstrijd tegen Veronica. 'Dit is echt een fantastisch gevoel. Je speelt tegen een kampioen. Als je hier met 1-3 kan winnen en de halve finales kunt bereiken, geweldig. Dat hadden niet veel mensen ons gegeven voor de start van het seizoen, maar dat we hier staan is volledig verdiend.'

Dessers keek zijn eerste doelpunt terug, waarbij hij profiteerde van miscommunicatie achterin bij Slavia. 'Ik ging op de automatische piloot door en dacht niet na. Ik schiet de bal daarna met links goed binnen in het hoekje. Ik was natuurlijk blij, maar het was pas de tweede minuut. We speelden tegen een heel goed team. Zij zijn doen dingen die wij ook op die manier willen uitvoeren met drukzetten en doordekken. Het was heel moeilijk voetballen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Finale
In de halve finales wacht voor Dessers en Feyenoord een tweestrijd met Olympique Marseille. 'We zijn begonnen aan Conference League met geloof in onszelf dat we iets moois konden gaan doen. Nu gaan we naar Frankrijk voor de halve finale. Het mag nog wel even doorgaan voor mij. Het moet niet bij twee wedstrijden blijven. Ik wil graag naar de finale', aldus Dessers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.