Simeone spreekt zich uit over erehaag voor Real Madrid

Reacties

Wie donderdagavond wacht op een erehaag van Atlético Madrid voor de spelers van Real Madrid na het winnen van de Spaanse Super Cup, kan lang wachten. Diego Simeone, trainer van Los Colchoneros, heeft alvast verteld dat er geen komt.

Simeone spreekt zich uit over erehaag voor Real Madrid
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
nv
4 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Over de erehaag, in Spanje een pasillo genoemd, is veel te doen. Real Madrid en Barcelona hebben het in het verleden wél voor elkaar gedaan bij het winnen van La Liga, maar Atlético weigerde het in mei 2022 al een keer. Simeone heeft aangegeven dat zijn ploeg er nu niet anders in staat. 'Er is niks veranderd. We hebben altijd veel respect voor de trainer en spelers van de tegenpartij, dat zijn onze collega's, maar onze eigen mensen komen altijd eerst. Daar hebben we als eerste respect voor', tekent AS op uit de mond van de Argentijn.

Carlo Ancelotti, de trainer van Real, ligt niet wakker van een erehaag meer of minder, maar gaf wel aan dat zijn ploeg er wél een op zou stellen voor de tegenstander als het ooit aan de orde zou zijn. 'Als ze het doen: prima, en als ze het niet doen: ook prima. Iedereen moet doen wat hij wil. Real Madrid doet de dingen anders en als wij mogen kiezen of we het wel of niet doen, zullen we het wél doen', sprak Ancelotti, die recent zijn verbintenis in het Bernabéu verlengde.

Real Madrid won zondag de Spaanse Super Cup in Saoedi-Arabië. De Madrilenen wonnen in de finale van Barcelona nadat in de halve finale was afgerekend met stadgenoot Atlético, donderdagavond krijgen de rood-witten in de Copa del Rey kans op revanche.

Poll (gesloten) Moet je een erehaag vormen voor de winnaar van de Super Cup?
  • 32% Ja, dat is wel zo netjes (426 stemmen)
  • 68% Nee, dat hoort alleen bij het winnen van hoofdprijzen (891 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.