Sensatie in Frankrijk: terugkeer Benzema in EK-selectie lijkt aanstaande

Reacties

Karim Benzema zou dinsdagavond de grote verrassing in de Franse EK-selectie zijn. De 33-jarige aanvaller van Real Madrid speelde zijn laatste interland in 2015, maar mag nu toch weer hopen op een rentree.

Sensatie in Frankrijk: terugkeer Benzema in EK-selectie lijkt aanstaande

Vanochtend schreven L'Equipe en Le Parisien al dat het niet uitgesloten was dat Benzema na bijna zes jaar zijn rentree zou maken in de Franse-selectie. Nu zegt de krant uit Parijs het al zeker te weten: de verbannen aanvaller zit dinsdagavond bij het 26-koppige keurkorps voor het EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De terugkeer van Benzema was dinsdagochtend al het onderwerp van gesprek. Zo liet Le Parisien zijn lezers een EK-selectie samenstellen. Daarin was in 66,7 procent van de gevallen plek voor Benzema, terwijl vaste keus Olivier Giroud bijvoorbeeld maar in 60,9 procent van de EK-selecties werd opgenomen.

Benzema was jarenlang niet meer welkom bij de Franse nationale ploeg, nadat hij verwikkeld raakte in de beruchte sekstape-affaire met Mathieu Valbuena. Een terugkeer van de topschutter van Real lag daarom gecompliceerd, maar lijkt nu toch zijn beslag te krijgen.

Het heeft natuurlijk alles te maken met de uitstekende prestaties van Benzema op clubniveau. Hoewel de jaren beginnen te tellen, is de voormalig aanvaller van Olympique Lyon bezig aan de meest productieve fase van zijn carrière. Dit seizoen scoorde hij 29 keer voor Real in alle competities.

En dus was de rentree van Benzema naar verluidt dinsdagochtend het onderwerp van gesprek, toen de technische staf van de Franse nationale ploeg bij elkaar kwam om de laatste knopen door te hakken richting de bekendmaking van de EK-selectie. Vanavond komt die om 20.20 uur naar buiten.

Het WK 2014 is het laatste grote toernooi waarop Benzema (op de foto met Antoine Griezmann) actief was. Frankrijk werd in de kwartfinale uitgeschakeld door wereldkampioen Duitsland.
© Pro Shots
Het WK 2014 is het laatste grote toernooi waarop Benzema (op de foto met Antoine Griezmann) actief was. Frankrijk werd in de kwartfinale uitgeschakeld door wereldkampioen Duitsland.

Daarin zou volgens Le Parisien dus plek zijn voor Benzema. En dat zou een sensatie van jewelste zijn. Een rentree leek immers van de baan. Tot frustratie van de 81-voudig international, die regelmatig van zich afbeet als Deschamps of voorzitter Noël Le Graët zich negatief over hem had uitgelaten.

Deschamps liet eerder dit jaar nog weten dat hij nooit zal vergeten dat Benzema hem er in 2016 van beschuldigde te zijn gezwicht voor de druk van racisten, toen hij hem buiten de EK-selectie liet. Spaanse media noemden het dan weer 'misdadig' dat de bondscoach de ster van Real blijft negeren.

Ook Zidane deed als eens een oproep aan generatiegenoot Deschamps om Benzema een nieuwe kans te geven, maar die bleef uit. Daardoor stelde de vedette al gekscherend dat hij voor Algerije wilde uitkomen. Nu krijgt de soap dus waarschijnlijk toch nog een mooi einde voor de persona non grata bij Les Bleus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.