Karim Benzema: omstreden buiten het veld, onmisbaar binnen de lijnen

Reacties

Twee grote namen staan zondagavond tegenover elkaar, Valencia en Real Madrid sluiten met een confrontatie speelronde 9 af in Spanje. Voor Karim Benzema weer een mooie gelegenheid om te werken aan zijn imponerende statistieken voor Real Madrid. De spits is ook dit seizoen weer op dreef, maar is ook als vanouds weer omstreden buiten de lijnen.

Karim Benzema: omstreden buiten het veld, onmisbaar binnen de lijnen
© Pro Shots
Valencia
Valencia
4 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Voordat Benzema weer genoemd werd als doelpuntenmaker na zijn goal in de Champions League tegen Internazionale, ging het vooral over zijn opmerking over teamgenoot Vinícius Júnior. In de rust van het Champions League-duel met Borussia Mönchengladbach filmde een camera in de catacomben een gesprek tussen Benzema en landgenoot Ferland Mendy. Benzema gaf aan dat Mendy toch echt niet meer naar Vinícius Júnior moest passen. 'Geef hem de bal niet meer. Hij speelt tegen ons', waren de woorden van Benzema.

Trainer Zinedine Zidane werd uiteraard geconfronteerd met deze uitspraken, maar zoals geen ander kon de landgenoot van Benzema de vragen van de pers pareren en de schone schijn ophouden. Het is een volgend incident rondom Benzema, die al enkele jaren geen deel meer uitmaakt van de Franse nationale ploeg na een seksschandaal rondom Mathieu Valbuena. Benzema lag daarna nog vaak genoeg overhoop met bondscoach Didier Deschamps en de bazen van de Franse voetbalbond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Je kan van alles zeggen over Benzema, maar niet dat hij het binnen de lijnen slecht doet. De spits kwam al in 2009 naar Real Madrid en heeft sindsdien alle stormen overleefd. Sinds zijn transfer naar de Spaanse hoofdstad is Benzema een belangrijke kracht voor de Spanjaarden en altijd goed voor veel wedstrijden in een seizoen. Hij is zelden lang achter elkaar geblesseerd en altijd goed voor doelpunten.

Met Valencia als komende tegenstander is de kans groot dat Benzema weer wat goals aan zijn totaal in Spanje toe gaat voegen. Valencia is immers een van de favoriete tegenstanders van de Fransman, alleen tegen Granada (twaalf goals) en Athletic de Bilbao (elf goals) scoorde hij vaker dan tegen de huidige middenmoter.

Met zijn 172 doelpunten in La Liga staat Benzema hoog op de Spaanse topscorerslijst aller tijden, hij is inmiddels tot de topvijftien doorgedrongen. Met nog 23 goals te gaan voor een plek bij de beste tien topschutters in de historie van La Liga zal niemand ontkennen dat Benzema eenmaal op het veld een zeer succesvolle speler van Real Madrid is.

De negende speelronde in La Liga:


Vr 6 nov. 2020

Za 7 nov. 2020

Zo 8 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.