Vechten om een plek bij olympische selectie Frankrijk: ook Benzema wil graag

Reacties

Karim Benzema hoopt aankomende zomer met Frankrijk uit te komen op de Olympische Spelen in eigen land. Daar wordt het vechten om een plek, aangezien er veel animo is en beperkte mogelijkheden zijn.

Vechten om een plek bij olympische selectie Frankrijk: ook Benzema wil graag
© Pro Shots

In een eerder stadium vertelden Kylian Mbappé, Olivier Giroud en Antoine Griezmann al dat ze dolgraag met hun land uit willen komen op de Spelen van 2024. En naar verluidt aast ook Raphaël Varane op een plekje in de selectie. In de reglementen staat echter dat een land achttien spelers mag meenemen, maar slechts drie daarvan mogen ouder zijn dan 23 jaar.

Het is maar de vraag wie bondscoach Thierry Henry kan oproepen voor het toernooi. De uiteindelijke beslissing ligt bij de clubs van de spelers. Zij moeten beslissen of ze hun spelers afstaan aan het toernooi. Naar verluidt heeft Real Madrid in een brief aan de Franse voetbalbond al laten weten geen spelers af te willen staan. Mocht Mbappé dus naar Madrid vertrekken, dan ziet hij waarschijnlijk zijn olympische droom in rook opgaan.

In gesprek met L'Equipe vertelde Benzema ook wel oren te hebben naar een olympisch avontuur. 'Natuurlijk zou ik dat willen, dat zou een geweldige ervaring kunnen worden. Dus waarom niet?' Benzema stopte in een eerder stadium al als international van Frankrijk. Na de verloren WK-finale van 2022 vond hij het wel welletjes. Zelf miste hij het WK overigens door een blessure. Toch maakt hij voor de Olympische Spelen in Parijs graag een uitzondering. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.