Griezmann verrast met grote voetbaldroom

Reacties

Antoine Griezmann heeft zich uitgesproken over een grote voetbaldroom die de 32-jarige aanvaller nog heeft. Dat is niet het winnen van de Champions League of kampioen van Spanje worden, maar met Frankrijk deelnemen aan de Olympische Spelen.

Griezmann verrast met grote voetbaldroom
© Pro Shots

2024 zou weleens een heel druk jaar voor Griezmann kunnen worden. De aanvaller van Atlético Madrid speelt komend seizoen niet alleen in La Liga, de Champions League en de Copa del Rey, maar zou het seizoen weleens af kunnen sluiten met het EK gevolgd door de Olympische Spelen.

Op een persmoment bij Frankrijk heeft Griezmann bekendgemaakt maar al te graag naar de Olympische Spelen te willen. Op de Spelen, die worden gehouden in Parijs, mag een land alleen Onder-23-spelers opstellen, met uitzondering van drie dispensatiespelers. 'Als ik word opgeroepen, zou ik enorm mijn best doen om te mogen spelen. Het is een droom en een doel van mij.'

De kans is groot dat Griezmann eerst nog het EK speelt, dat begint op 14 juni en waarvan de finale op 14 juli is. Twaalf dagen later beginnen de Olympische Spelen en het voetbaltoernooi eindigt op 10 augustus. Desalniettemin hoopt de Fransman aan beide toernooien deel te kunnen nemen.

Aanvoerdersband
Daarnaast heeft Griezmann gereageerd op het verliezen van zijn aanvoerdersband. Bondscoach Didier Deschamps wees Kylian Mbappé aan als nieuwe aanvoerder van Frankrijk. 'Ik heb er een dag of twee over moeten doen om het te verteren. Maar nu ben ik helemaal oké met de keuze voor Mbappé. Het is een genot om met hem te spelen en hij weet dat we hem nodig hebben, zoals afgelopen WK. Wat hij in de finale deed, was niet normaal.' Ook Mbappé heeft aangegeven dolgraag naar de Spelen te willen.

Spelersprofiel

A. Griezmann


Geboortedatum:
21 maart 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Mâcon
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Atlético Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.