Atlético Madrid dankt 'Haaland-achtige' Griezmann voor opmars

Reacties

Atlético Madrid won woensdagavond met 5-1 van Cádiz en stootte daarmee stadsgenoot Real Madrid van de tweede plek in La Liga. Trainer Diego Simeone mag voor die prestatie vooral Antoine Griezmann bedanken. De Fransman overlegt sinds het WK 'Erling Haaland-achtige' cijfers bij Los Colchoneros.

Atlético Madrid dankt 'Haaland-achtige' Griezmann voor opmars
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
5 - 1
Cádiz
Cádiz

Griezmann (32) liet na het wereldkampioenschap in Qatar, waar Frankrijk de finale haalde en daarin het onderspit moest delven in de penaltyreeks tegen Argentinië, zeven goals en negen assists noteren namens Atlético Madrid. Recordbreker Erling Haaland deed het sinds het WK met zestien goals en vier assists nog iets beter. De Noor tekende woensdag tegen West Ham United treffer nummer 35 van het seizoen aan voor Manchester City en vestigde daarmee een bijzonder doelpuntenrecord in de Premier League. Mohamed Salah staat met twaalf goals en vier assists op gelijke hoogte met Griezmann.

Woensdagavond was de spits nog tweemaal trefzeker tegen Cádiz. Na afloop van het gewonnen competitieduel reageerde de spits in gesprek met El Mundo Deportivo op de afgelopen periode en de huidige prestaties. 'Het is een genot om hier te zijn. We hebben wederom vijf doelpunten gemaakt in een goede wedstrijd. Het is aan ons om deze lijn door te trekken.'

Ook hoopt de Fransman zich in de recordboeken van de Madrilenen te schieten. 'Ik probeer dingen te doen zodat ze mij over vele jaren nog zullen herinneren. Het is een doel van mij om de legendes van Atléti te verbeteren', stelt de voormalig speler van Real Sociedad en Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Parallel aan de prestaties van Griezmann lopen die van Atlético Madrid in een stijgende lijn omhoog. Simeone haalde woensdagavond enigszins zijn gram ten opzichte van de criticasters. 'Er waren veel mensen die geen vertrouwen meer in ons hadden tijdens de winterstop. Maar dat wij wederom boven Real Madrid staan in de stand is geen toeval', zegt de oefenmeester tegen Gol.

Virtueel gezien kan Atlético Madrid nog kampioen van Spanje worden, maar de achterstand op koploper Barcelona is met vijf wedstrijden te gaan een schier onoverbrugbare dertien punten. De laatste keer dat Los Colchoneros kampioen van Spanje werd, was in 2021.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer A. Griezmann
Meer over A. Griezmann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.