Eigen doelpunt Benzema wordt Al-Ittihad bijna fataal in Aziatische CL

Karim Benzema is met de schrik vrijgekomen in de return van de achtste finale in de Aziatische Champions League tegen Navbahor Namangan. Hij maakte donderdagavond een ongelukkige eigen goal tegen de club uit Oezbekistan, maar die treffer werd Al-Ittihad uiteindelijk niet fataal.

Al Ittihad
Al Ittihad
2 - 1
Navbahor
Navbahor

In het heenduel van de achtste finale van de Aziatische Champions League werd Benzema nog uit de wedstrijdselectie gehouden van Al-Ittihad, naar verluidt omdat hij niet fit genoeg zou zijn. Afgelopen weekend verscheen hij tijdens de 2-0 zege op Al-Riyadh wel weer op het veld en deed zeventig minuten mee.

Dus stond Benzema na het doelpuntloze heenduel in de return ditmaal wel in de basis van coach Marcelo Gallardo, maar echt gelukkig begon de Fransman niet bepaald. Na ruim twintig minuten kopte hij namelijk een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld keihard tegen de touwen, maar wel achter zijn eigen keeper. Aangezien hij de laatste maanden op gespannen voet leefde met zijn huidige werkgever was het een behoorlijk pikante eigen goal in een duel met grote belangen.

Gelukkig voor de routinier kon hij zijn eigen fout herstellen. Op slag van rust kopte hij een hoekschop door, die bij de tweede paal werd binnengewerkt door ploeggenoot Abderrazzaq Hamed-Allah. Een kwartier voor tijd dacht Benzema zijn eigen fout definitief goed te maken door de winnende goal te maken, maar zijn poging van dichtbij werd door de VAR afgekeurd vanwege een eerdere handsbal.

Uiteindelijk kon Benzema alsnog opgelucht ademhalen, want vlak voor tijd deed Toma Tabatadze het kunstje van de Fransman na. De aanvaller van opponent Navbahor Namangan raakte een hoekschop van Al-Ittihard compleet verkeerd, waardoor de bal vanaf de eerste paal over alles en iedereen bij de tweede paal binnenvloog. Daardoor meldt Al-Ittihad zich ondanks het eigen doelpunt van Benzema alsnog in de kwartfinale van de Aziatische Champions League en daarin is Al-Hilal of Sepahan FC de opponent.