Benzema gepasseerd bij Al-Ittihad voor achtste finale CL

Reacties

Karim Benzema is niet opgenomen in de selectie van Al-Ittihad voor de achtste finale van de Aziatische Champions League. De reden daarvoor is naar verluidt dat zijn trainer Marcelo Gallardo hem niet fit genoeg acht.

Benzema gepasseerd bij Al-Ittihad voor achtste finale CL
© Pro Shots
Navbahor
Navbahor
0 - 0
Al Ittihad
Al Ittihad

De laatste keer dat Benzema in actie kwam met Al-Ittihad, was eind december. Na een trainingskamp in Dubai staat de Saoedische club donderdag voor een duel in de achtste finale met Navbahor Namangan uit Oezbekistan. Benzema is thuisgelaten voor dat duel.

In tegenstelling tot in de Saudi League, waar het aantal op acht ligt, mag een club in de Aziatische Champions League maar vijf buitenlandse spelers meenemen. Gallardo heeft gekozen voor N'Golo Kanté, Fabinho, Romarinho, Abderrazak Hamdallah en Ahmed Hegazy. Daardoor is er geen plek meer voor Benzema.

Volgens Spaanse media heeft dat te maken met de fysieke gesteldheid van Benzema. Hij zou nog niet fit genoeg zijn en door zijn gebrek aan wedstrijdritme, heeft Gallardo hem thuisgelaten. De afgelopen maanden stond Benzema op gespannen voet met Al-Ittihad. Hij zou het niet naar zijn zin hebben, liet ook verstek gaan op trainingen en was naar verluidt uit op een transfer. Onlangs gaf Gallardo aan dat de deur weer openstaat.

Do 15 feb.

Do 22 feb.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.