Benzema doorbreekt de stilte: 'Ik ben hier voor de lange termijn'

Reacties

Na een periode vol onrust zegt Karim Benzema volledig gemotiveerd te zijn het Saoedische voetbal vooruit te helpen. De 36-jarige Fransman dook weer op Instagram op om een opvallend interview te promoten.

Benzema doorbreekt de stilte: 'Ik ben hier voor de lange termijn'
© Pro Shots

De spanningen tussen Benzema en zijn club Al-Ittihad liepen begin dit jaar flink op. De sterspeler keerde zeventien dagen te laat terug van vakantie, tot frustratie van zijn club. In Europese media werd volop gesproken over een vertrekwens van de vijfvoudig Champions League-winnaar. Benzema zweeg lang en deactiveerde zijn Instagram-account. Tot een snel vertrek kwam het niet. Benzema heeft nog een contract tot medio 2026 bij Al-Ittihad, dat hem vorige zomer transfervrij overnam van Real Madrid.

Benzema heeft een interview gegeven aan GQ Magazine, de editie van het magazine in het Midden-Oosten om precies te zijn. Daarin heeft hij zich opvallend positief uitgelaten over het Saoedische voetbal. Hij is niet alleen van plan langer te blijven, de Frans international wil als aanjager fungeren. 'De uitdaging in Saoedi-Arabië spreekt me erg aan: een project voor de lange termijn in een islamitisch land. Hier ben ik niet alleen een voetballer, ik ben ook een ambassadeur', zegt Benzema in het interview waarvan hij ter promotie via Instagram al flarden heeft gedeeld.

De topspits die in januari werd gelinkt aan onder meer Arsenal en Chelsea vervolgt: 'Ik ben hier ook om meer Europese spelers naar de Saoedische competitie te halen, ook al zijn er nu al veel sterke spelers hier. Het is ons doel om deze competitie naar het niveau van de Europese competities te tillen.'

Al-Ittihad hervatte de competitie op 7 februari na een pauze van meer dan een maand. Benzema kwam toen nog niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.