Benzema: 'Deschamps is gebogen voor racisten'

Reacties

Karim Benzema snapt er niets van dat hij geen deel uitmaakt van de EK-selectie van Frankrijk. De spits van Real Madrid heeft het idee dat bondscoach Didier Deschamps is bezweken onder de politieke druk.

Benzema: 'Deschamps is gebogen voor racisten'

Voormalig topvoetballer Eric Cantona noemde Deschamps al een racist, maar daar is Benzema het niet mee eens. 'Nee, ik denk niet dat hij een racist is, maar ik vind wel dat hij is gebogen voor de druk van een racistisch deel van Frankrijk. Je moet weten dat een extreemrechtse partij de tweede ronde van de laatste twee verkiezingen heeft bereikt in Frankrijk. Ik betwijfel dan ook of deze beslissing puur is genomen door Didier, want ik kon het juist goed met hem vinden.'

Benzema was jarenlang de eerste spits van Frankrijk, maar werd geschorst nadat hij betrokken was bij een afpersingszaak, waarin collega-international Mathieu Valbuena het slachtoffer was. De Franse bond gaf dan ook aan dat Benzema niet mee mocht naar het EK omdat de bondscoach eenheid wilde creëren. 'Maar ik heb met niemand een probleem', benadrukt de hoofdrolspeler tegenover Marca.

'Ik heb zelfs sterk het idee dat ze een beeld van mij aan het creëren zijn, alsof ik iemand ben die alleen maar voor problemen zorg. Ze zoeken spannende verhalen en doen alsof ik nooit gelukkig ben, maar het slaat allemaal nergens op. Ik heb meer dan veertig miljoen volgers op sociale media en volgens bepaalde media heeft iedereen een hekel aan mij. Lachwekkend.'

De 81-voudig international van Frankrijk geeft toe dat het missen van het EK hem veel pijn doet. 'Dit is de grootste teleurstelling uit mijn carrière. Sportief gezien hoor ik er gewoon bij te zitten, maar de media hebben wat verhalen verzonnen en nu moet ik maar accepteren dat ik niet mee mag. Ik weet zeker dat ik ooit weer zal spelen voor Frankrijk', besluit Benzema, wiens roots in Algerije liggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.