Deschamps laat Ben Arfa en Lacazette buiten EK-selectie

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps heeft in zijn voorselectie voor het EK in eigen land geen plaats voor de aanvallers Alexandre Lacazette en Hatem Ben Arfa. Zij moeten genoegen nemen met een plaats op de reserve-lijst. Leicester City-revelatie N'Golo Kanté behoort wel tot het 23-koppige keurkorps.

Deschamps laat Ben Arfa en Lacazette buiten EK-selectie

Naast Lacazette (Olympique Lyon) en Ben Arfa (Olympique Nice), beiden in de Ligue 1 bezig aan een sterk seizoen, is er ook geen plaats voor de aanvallers Franck Ribéry en Karim Benzema. De buitenspeler van Bayern München nam twee jaar geleden afscheid van Les Bleus, terwijl de spits van Real Madrid niet opgeroepen mag worden wegens zijn vermeende betrokkenheid bij een sekstape-affaire. Ook het slachtoffer van die affaire, Mathieu Valbuena, valt buiten de selectie.

Verder zijn er weinig verrassingen in de ploeg van het gastland, dat het in de groepsfase opneemt tegen Roemenië (10 juni), Albanië (15 juni) en Zwitserland (19 juni). Christophe Jallet is in de selectie van de tweevoudig EK-winnaar (1984 en 2000) de vervanger van de geblesseerde Arsenal-verdediger Mathieu Debuchy. Spelers als Antoine Griezmann, Anthony Martial en Dimitri Payet worden met de uitnodiging beloond voor hun sterke optredens bij respectievelijk Atlético Madrid, Manchester United en West Ham United.

Naast Lacazette en Ben Arfa moeten ook Kevin Gameiro, Djibril Sidibé en Adrien Rabiot het doen met een plaats op de reserve-lijst.

Doel:
Verdediging:
Middenveld:
Aanval:
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.