Geblesseerde Janko in voorlopige EK-selectie Oostenrijk

Reacties

Marcel Koller heeft de Oostenrijkse EK-groep zo goed als rond. De bondscoach heeft gekozen voor een beperkte voorlopige selectie om 'onrust' te voorkomen.

Geblesseerde Janko in voorlopige EK-selectie Oostenrijk

Koller heeft een lijst opgesteld van 24 namen, zodat hij op 31 mei nog maar één speler moet teleurstellen. De bondscoach had daarbij slechts één verrassing in petto. De Zwitser heeft Valentino Lazaro opgeroepen. De twintigjarige aanvaller van Red Bull Salzburg speelde op 12 oktober 2014 zijn laatste interland.  

De Zwitserse keuzeheer zag er geen heil in met een grote groep aan de voorbereiding op het EK te starten, omdat 'dat een zekere onrust kan veroorzaken'. Wel heeft hij zestien spelers op de stand-bylijst staan voor het geval een speler onverhoopt moet afhaken. Marc Janko bijvoorbeeld is nog niet helemaal hersteld van een spierblessure, al sluit de voormalig goalgetter van FC Twente vrijdag aan bij de groepstraining van FC Basel.

In de voorbereiding op het EK speelt Oostenrijk tegen Malta en Nederland, dat op 4 juni in Wenen sparringpartner is. Koller overweegt te experimenteren. 'Het resultaat is altijd belangrijk maar in deze wedstrijden geen prioriteit.' Oostenrijk speelt in de eerste ronde van het EK tegen Hongarije, Portugal en IJsland.

Doel:
Verdediging:
Middenveld:
Aanval:
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.