Opluchting voor Tonali en Newcastle nadat FA vonnis bekendmaakt

Reacties

Sandro Tonali hoeft niet nog langer toe te kijken dan toch al het geval was. De middenvelder van Newcastle United zit al een wereldwijde schorsing uit wegens gokken op voetbalwedstrijden, maar een aanvullend onderzoek van de FA levert hem alleen een voorwaardelijke verbanning en een geldboete op.

Opluchting voor Tonali en Newcastle nadat FA vonnis bekendmaakt
© Pro Shots

Dat blijkt uit het vonnis dat de Engelse voetbalbond donderdag openbaarde. Tonali heeft tussen augustus en oktober 2023 tot vijftig keer toe de gokregels van de FA overtreden, en de Italiaan heeft dat ook toegegeven. In het vonnis staat te lezen dat er (nog) geen verdere schorsing wordt opgelegd omdat Tonali medewerking verleende die 'buitengewoon en ongeëvenaard' was, vindt de FA. Tonali is ook in therapie gegaan voor zijn gokverslaving.

Dat betekent dat Tonali (23) op 27 augustus aanstaande weer mag voetballen, vooropgesteld dat hij niet nog eens in de fout gaat. Hij werd vorige zomer met veel trompetgeschal gepresenteerd op St. James' Park na zijn transfer naar AC Milan, maar veel lol hebben The Magpies nog niet aan hem beleefd. In zijn absentie is het middenveld bij de ploeg van Eddie Howe ook verworden tot de achilleshiel van het elftal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer S. Tonali
Meer over S. Tonali
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.