AC Milan-coach benadrukt voor pikant duel: 'Wist niets van Tonali's probleem'

Reacties

Newcastle United en AC Milan staan woensdagavond tegenover elkaar in de Champions League. Bij dat duel ontbreekt Sandro Tonali door zijn schorsing wegens illegale gokpraktijken. Milan-keuzeheer Stefano Pioli houdt vol dat hij niets van de gokverslaving van de Italiaan wist, ook niet op het moment dat de verkoop aan The Magpies plaatsvond.

AC Milan-coach benadrukt voor pikant duel: 'Wist niets van Tonali's probleem'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Tonali maakte afgelopen zomer voor zo'n zeventig miljoen euro de overstap van San Siro naar St. James' Park en leek direct een schot in de roos te zijn. Tijdens een trainingskamp van de Italiaanse nationale ploeg werd de 23-jarige middenvelder echter opgepakt door de Italiaanse justitie. Uiteindelijk bleek Tonali met een gokverslaving te kampen en een schorsing van tien maanden volgde.

'Ik wist niets over Sandro's probleem', begon Pioli op de persconferentie voorafgaand aan het duel in het miljardenbal. 'Hij was beleefd, respecteerde en gaf respect aan anderen en was een verstandige jongen. Zelfs als ik denk dat ik een hechte open relatie met een speler heb, praat ik niet alleen over voetbal. Maar wat ze daarbuiten doen, daar weet ik niet alles van.'

Na zijn overstap en de schorsing die volgde, heeft Pioli contact gehouden met de middenvelder. 'Hij is in iets delicaats gevallen. We staan dicht bij hem en ik hoop dat deze ervaring nuttig voor hem kan zijn. Kan hij terugkomen? Absoluut.'

Newcastle United of AC Milan houden bij een zege kans op overwintering in de Champions League. Daarbij hebben zij wel de hulp van het reeds geplaatste Borussia Dortmund nodig, dat dan moet winnen van Paris Saint-Germain. Als de Fransen winnen, gaat de winnaar van het duel tussen Newcastle en Milan naar de Europa League.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 1 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.