FIFA onverbiddelijk: schorsing Tonali gaat per direct in

Reacties

De schorsing van Sandro Tonali gaat per direct in, aldus de FIFA. Zijn club Newcastle United had nog hoop over de Italiaan te kunnen beschikken, maar dat gaat niet door. Tonali staat tien maanden aan de zijlijn.

FIFA onverbiddelijk: schorsing Tonali gaat per direct in

Tonali is bestraft wegens illegale gokpraktijken. De Italiaanse voetbalbond FIGC wilde hem voor tien maanden schorsen en daar is de FIFA in meegegaan. De schorsing gaat dus per direct in. Tonali wordt geschorst voor alle voetbalactiviteiten. Dat betekent dat hij ook niet op de club mag komen. Tijdens de schorsing moet Tonali ook nog acht maanden in therapie.

Tonali heeft geld ingezet op een overwinning van AC Milan, waar hij destijds onder contract stond. Bovendien kampt hij met een gokverslaving. Newcastle betaalde afgelopen zomer maar liefst 64 miljoen euro om Tonali van Milan over te nemen. Zijn contract in Engeland loopt nog tot de zomer van 2028.

'Je kunt niet in de toekomst kijken en met de wetenschap van destijds hebben we hem gekocht. We vonden hem een geweldige speler en hadden geen enkel idee dat dit verhaal toen al speelde. Natuurlijk is het frustrerend dat je zo'n goede speler lang moet missen', zei Newcastle-manager Eddie Howe over Tonali.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.