Benzema-soap gaat maar door: 'Laat me voor Algerije spelen'

Reacties

'Zijn avontuur met het Franse nationale elftal is over.' Met die woorden gooide naast bondscoach Didier Deschamps ook bondsvoorzitter Noël Le Graet de deur dicht voor een rentree van Karim Benzema bij Frankrijk. De spits is al jaren persona non grata, maar slaat hard terug.

Benzema-soap gaat maar door: 'Laat me voor Algerije spelen'
© Pro Shots

Benzema speelde op 8 oktober 2015 zijn laatste interland, daarna kwam de spits van Real Madrid in het nieuws rond de chantage van landgenoot Mathieu Valbuena. Sindsdien is Benzema nooit meer geselecteerd. Sterker nog: hij kwam nooit meer in de buurt van speeltijd voor Les Bleus. Zo maakte Benzema niet mee hoe Frankrijk vorig jaar het WK won en twee jaar daarvoor de eindstrijd van het EK haalde.

Regelmatig heeft Benzema publiekelijk gereageerd op de beslissing van Deschamps om hem niet meer te selecteren en ook nadat Le Graet hem heeft laten vallen kon Benzema het niet laten om zijn mening de wereld in te slingeren.

Poll (gesloten) Verdient Karim Benzema weer een kans bij het Franse elftal?
  • 72% Ja (3.288 stemmen)
  • 28% Nee (1.305 stemmen)

De Fransman vindt het maar niets dat Le Graet weer zijn mening over hem heeft gegeven. 'Ik dacht dat je je niet meer zou bemoeien met de keuzes van de bondscoach. Weet wel dat ik en niemand anders besluit over het einde van mijn interlandcarrière.'

Benzema denkt zelfs dat hij Frankrijk niet meer nodig heeft. De spits kondigt aan het ergens anders te zoeken. 'Als je denkt dat ik klaar ben, laat me dan spelen voor een van de landen waar ik speelgerechtigd voor ben.' Benzema doelt hierbij op bijvoorbeeld Algerije, waar zijn ouders zijn geboren.

Dit zal echter een lastige aangelegenheid worden voor Benzema, die 81 interlands speelde voor Frankrijk. Alleen in uitzonderlijke gevallen staat de FIFA een interlandcarrièreswitch toe. Zoals in het geval met Valon Berisha, die al behoorlijk wat interlands voor Noorwegen had gespeeld, maar sinds 2016 voor Kosovo uit mag komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.