Verbanning bij Frankrijk laat Benzema niet los: 'Laat ik er maar om lachen'

Reacties

Karim Benzema heeft zo'n sterk seizoen achter de rug bij Real Madrid dat zelfs Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond, positief heeft gesproken over de 32-jarige aanvaller. Dat is uitzonderlijk, gezien de voorgeschiedenis.

Verbanning bij Frankrijk laat Benzema niet los: 'Laat ik er maar om lachen'
© Pro Shots

Vorig jaar stelde Le Graët immers nog dat de loopbaan als international van Benzema ten einde was, al liet de president van de Franse voetbalbond ook toen al weten dat de aanvaller van Real Madrid een 'heel goede speler is'. 'Ik heb zijn kwaliteiten nooit ter discussie gesteld. Hij laat bij Real Madrid zien dat hij een van de beste spelers is op zijn positie.' Desondanks zit een rentree er voor de 81-voudig international niet in, zolang Le Graët en bondscoach Didier Deschamps de scepter zwaaien bij de Franse voetbalbond.

Benzema reageerde destijds dat alleen hij zelf bepaalt wanneer hij stopt als international. Vrijdag ontlokten nieuwe uitspraken van Le Graët wederom een reactie van de Franse spits op Twitter. 'Hij heeft een exceptioneel seizoen gehad met Real', vertelde de bondsbaas aan RMC Sport. 'Hij is een van de beste spelers van het moment. De beste? Dat is niet aan mij, want ik heb niet alle wedstrijden gezien. Maar naar mijn mening heeft hij het beste seizoen van zijn carrière gehad.' De reactie van Benzema was veelzeggend: 'Laat ik er maar om lachen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Echt leuk zal Benzema het echter niet vinden. In november stelde hij in een post op Twitter nog dat Le Graët er dan maar voor moest zorgen dat hij kan uitkomen voor Algerije. Dat kan na al zijn interlands voor Frankrijk natuurlijk allang niet meer volgens de regelgeving van de FIFA, maar het geeft wel aan dat de verbanning bij de Franse nationale ploeg na de beruchte sekstape-affaire met Mathieu Valbuena hem nog altijd niet lekker zit. Zijn laatste interland dateert van oktober 2015, toen hij twee keer scoorde tegen Armenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.