Deschamps haalt schouders op na charme-offensief Zidane rondom Benzema

Reacties

Didier Deschamps heeft in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Albanië kort gereageerd op de uitspraken van Zinedine Zidane. De coach van Real Madrid stelde dat er op sportieve gronden geen enkele reden is om de Franse spits niet op te roepen voor Les Bleus

Deschamps haalt schouders op na charme-offensief Zidane rondom Benzema
© Pro Shots

Benzema speelde op 8 oktober 2015 zijn laatste interland. Hij scoorde twee keer in de met 4-0 gewonnen oefeninterland tegen Armenië. Na zijn 81ste interland speelde de spits van Real Madrid, die 27 keer tot scoren kwam voor de nationale ploeg, nooit meer voor Les Bleus. Benzema werd namelijk niet meer bij de ploeg gehaald sinds de afpersingszaak rond landgenoot Mathieu Valbuena. Hoewel de schuld van Benzema uiteindelijk nooit werd bewezen, kwam het nimmer tot een terugkeer bij de Franse nationale ploeg.

In het verleden werd de roep om Benzema, die het EK 2016 in eigen land en het WK 2018 in Rusland moest missen, al luider aangezien hij bij Real Madrid keer op keer zijn kwaliteiten laat zien. Ook dit seizoen staat Benzema na elf wedstrijden alweer op negen goals. 'Voetballend gezien is Benzema de beste', zei Zidane vorige week. 'Dus ja, hij verdient een plek in het Franse elftal. Ik weet dat hij er erg naar uitkijkt om te spelen voor Frankrijk. Dat heeft hij altijd gewild. Ik weet niet wat daar intern allemaal gebeurd is, maar als je kijkt naar het voetballende aspect is er geen twijfel over mogelijk: dan verdient hij een plaatsje in het Franse elftal. Over de rest kan ik niets zeggen.'

Deschamps zelf reageerde op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijden tegen Moldavië en Albanië kort op de woorden van Zidane: 'Daar heb ik geen enkel probleem mee', aldus de Franse bondscoach. 'Hij is coach van Real Madrid dus het is logisch dat hij vanuit zijn rol dat zegt.' Inhoudelijk ging Deschamps niet in op de situatie van Benzema, die Wissam Ben Yedder, Kingsley Coman, Nabil Fekir, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Thomas Lemar en Kylian Mbappé als Franse aanvallers opgeroepen zag worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het verleden liet Benzema zelf ook al weten te denken dat Deschamps hem niet om voetbalredenen thuis laat. 'Als hij in mijn gezicht durft te zeggen dat ik puur om voetbalredenen niet word opgeroepen, kan ik daar mee leven. Maar als het om een andere reden is, moet hij dat zeggen. Dan ben ik klaar met hem.' zei de Franse spits in 2017.

Nadat Frankrijk in 2016 de EK-finale in eigen land verloor van Portugal stelde bondsvoorzitter Noël Le Graët dat Deschamps na het EK vrij was om Benzema weer op te roepen. De bondscoach vond toen echter dat hij de spelers die de EK-finale haalden, niet zomaar kon afvallen en dat je een speler met de statuur van Benzema niet op de bank kon zetten. 'Als ik Karim oproep, laat ik hem spelen', zei Deschamps destijds. Van die oproep kwam het vooralsnog niet.

Nadat Frankrijk wereldkampioen werd in 2018 sprak Le Graët echter woorden van heel andere strekking. 'Ik denk dat hij klaar is bij Les Bleus, ook omdat hij al langere tijd niet geheel fit is. Deze zaak sleept zich al drie of vier jaar voort. We hadden al veel eerder een beslissing moeten nemen, want het zorgde voor erg veel problemen', zei de bondsvoorzitter. Benzema zelf reageerde toen ook weer: 'Ik vraag je me te vergeten, laat me met rust alsjeblieft. Frankrijk is wereldkampioen, dat is het belangrijkste.'

Poll (gesloten) Verdient Karim Benzema weer een kans bij het Franse elftal?
  • 72% Ja (3.288 stemmen)
  • 28% Nee (1.305 stemmen)

Do 14 nov. 2019

Zo 17 nov. 2019

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.