Saoedi-Arabië kondigt Mancini aan met muziek van Bocelli

Reacties

Roberto Mancini is de nieuwe bondscoach van Saoedi-Arabië. Het land in het Midden-Oosten heeft dat zondagavond bekend gemaakt met een video. De Italiaan tekent naar verluidt voor vier jaar.

Saoedi-Arabië kondigt Mancini aan met muziek van Bocelli
© Pro Shots

In die video, begeleid door muziek van de befaamde Italiaanse zanger Andrea Bocelli, komen de hoogtepunten van Mancini als trainer tot dusver naar voren. Hij maakte Manchester City in 2012 voor het eerst in dik veertig jaar kampioen van Engeland en werd daarna onsterfelijk in eigen land door in 2021 het EK te winnen met de Azzurri.

Die ploeg laat hij nu in de steek: enkele weken geleden kwam plotsklaps het bericht dat Mancini zijn taak per direct neerlegde. Naar nu blijkt was dat vanwege interesse uit het Midden-Oosten: de nieuwe keuzeheer van Saoedi-Arabië kan volgens berichtgeving in Italië de vorstelijke beloning van 25 miljoen euro per jaar tegemoet zien. Netto, welteverstaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De eerste interland voor Mancini is al snel: op 8 september zal hij voor het eerst op de bank zitten bij zijn nieuwe ploeg. In Newcastle, waar de plaatselijke club in handen is van de Saoedi's, is een interland tussen zijn ploeg en Costa Rica. In januari 2024 organiseert het land voor het eerst de Asian Cup, aan Mancini de opdracht om de toernooizege voor het eerst sinds 1996 binnen te halen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Saoedi-Arabië
Meer over Saoedi-Arabië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.