Mancini biedt excuses aan na opmerkelijke aftocht tijdens penaltyserie

Reacties

Roberto Mancini heeft dinsdagavond opzien gebaard door al voor het einde van de penaltyserie tegen Zuid-Korea de catacomben op te zoeken. De bondscoach bood na de uitschakeling van Saoedi-Arabië op de Azië Cup zijn excuses aan voor het misverstand.

Mancini biedt excuses aan na opmerkelijke aftocht tijdens penaltyserie
© Pro Shots
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië
ns
1 - 1
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Saoed-Arabië leek op weg naar de kwartfinale, totdat Zuid-Korea ver in de extra tijd gelijkmaakte. Het kwam uiteindelijk aan op strafschoppen. Na de tweede misser van zijn ploeg, liep Mancini al van het veld. Dat terwijl Zuid-Korea de beslissende penalty nog moest nemen. Zo zag de Italiaanse bondscoach uiteindelijk niet hoe Hee-Chan Hwang het duel besliste.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leidde op sociale media tot veel kritiek op Mancini, terwijl de bondsvoorzitter van Saoedi-Arabië ook stelde dat de vroegtijdige aftocht van zijn keuzeheer onacceptabel was. Na afloop tijdens de persconferentie bood Mancini dan ook zijn excuses aan. 'Ik dacht dat het al klaar was. Ik wilde niet respectloos zijn. Ik wil mijn spelers bedanken, ze verbeteren zich enorm.'

Zo greep Saoedi-Arabië naast de eerste eindzege sinds 1996, maar Mancini ziet de toekomst van de nationale ploeg rooskleurig in. 'Als groep hebben we ons enorm verbeterd. We hebben nu een maand met elkaar gewerkt en dat is heel belangrijk. We zijn nu een team, maar het is duidelijk dat we ons nog meer moeten verbeteren.' In maart vervolgt Saoedi-Arabië de WK-kwalificatiereeks.

WK Kwalificatie Azië

Stand Ronde 2 Groep G WK Kwalificatie Azië 2026 Canada/Mexico/USA

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Saoedi-Arabië
4
3
1
0
8-1
+7
10
2
Jordanië
4
2
1
1
11-3
+8
7
3
Tadzjikistan
4
1
2
1
8-4
+4
5
4
Pakistan
4
0
0
4
1-20
-19
0
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Saoedi-Arabië
Meer over Saoedi-Arabië
Meer Azië Cup
Meer over Azië Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.