Klinsmann na minder dan een jaar ontslagen als bondscoach van Zuid-Korea

Reacties

Jürgen Klinsmann heeft het nog geen jaar volgehouden als bondscoach van Zuid-Korea. De Duitser heeft de vroegtijdige aftocht van Zuid-Koreanen op het toernooi om de Azië Cup moeten bekopen met een ontslag.

Klinsmann na minder dan een jaar ontslagen als bondscoach van Zuid-Korea
© Pro Shots

Het vertrek van Klinsmann komt niet uit de lucht vallen. De verwachtingen rondom Zuid-Korea waren hooggespannen, maar in Qatar bleek de halve finale het eindstation. Jordanië zorgde voor een enorme stunt door met 2-0 te winnen. Dat Klinsmann vervolgens met een glimlach van het veld liep, zinde de Zuid-Koreaanse media allerminst.

'Ik ben niet van plan om op te stappen', zei de voormalige topspits na de ontluisterende nederlaag. De Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA) besloot zelf in te grijpen. 'Klinsmann is er niet in geslaagd het leiderschap te tonen dat wordt gevraagd', zegt voorzitter Chung Mong-gyu. 'We hadden niet de verwachting dat dit in de toekomst zou verbeteren. Daarom hebben we gekozen om met een nieuwe bondscoach toe te werken naar het WK van 2026.'

Handgemeen
Het ontslag van Klinsmann volgt op een onstuimige periode. Woensdag kwamen onthullingen naar buiten over een handgemeen tussen een aantal spelers, waarbij Heung-Min Son een vingerblessure opliep. Volgens persbureau Yonhap was dat het gevolg van een uitbarsting van Lee Kang-in (Paris Saint-Germain), die Son een klap probeerde uit te delen.

De sfeer in de groep en de teleurstellende resultaten maakten een vroegtijdig vertrek onvermijdelijk. Klinsmann was eind februari begonnen als bondscoach van Zuid-Korea en had nog een contract tot en met het WK van 2026. De Duitser had zeventien wedstrijden de leiding over de Zuid-Koreanen. De eerste vijf wedstrijden eindigden in een nederlaag. Uiteindelijk wist Klinsmann het land nog naar negen overwinningen te leiden. De overige drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Zuid-Korea
Meer over Zuid-Korea
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Son Heung-Min
Meer over Son Heung-Min
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.