Jordanië stunt en staat voor het eerst in de finale van de Azië Cup

Reacties

De eerste finalist van de Azië Cup is bekend. Jordanië heeft dinsdagmiddag verrassend genoeg gewonnen van Zuid-Korea en moet nog een etmaal wachten voor het weet wie zaterdag de opponent is: gastland Qatar of Iran.

Jordanië stunt en staat voor het eerst in de finale van de Azië Cup
© Pro Shots
Jordanië
Jordanië
2 - 0
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Zuid-Korea miste dan wel sterverdediger Min-jae Kim, maar kwam toch met een ploeg aan de aftrap met vooral voorin veel bekende namen. Zeker afgezet tegen Jordanië, waar van de basiself alleen Musa Al-Tamari zijn brood in Europa verdient, bij Montpellier om precies te zijn. Al in de eerste helft vol doelgevaar bleken de Jordaniërs best in staat om mee te spelen, al was Jae-Sung Lee met een kopbal op de paal het dichtst bij de 1-0 namens Zuid-Korea.

Direct na rust was de verrassing compleet. De Koreanen waren goed aan de tweede helft begonnen, maar een waardeloze pass van Yong-Woo Park hielp Jordanië in het zadel. Spits Yazan Al-Naimat kon na een snelle tegenaanval over de uitstormende Koreaanse keeper stiften: 1-0. Nadat Al-Tamari al had gewaarschuwd, deelde hij tien minuten na de 1-0 een tweede klap uit met een rake schuiver. Serieuze problemen dus voor de ploeg van Jürgen Klinsmann.

Die deed er in het vervolg natuurlijk alles aan. De sterke voorhoede liet zich even zien, maar een combinatie tussen Heung-Min Son en Kang-In Lee leverde ook geen goal op. Met alles dat het had, probeerde Zuid-Korea zijn favorietenrol waar te maken. Maar in die jacht kwam het naast tegen Jordanië ook tegen de klok te spelen, en dat bleek te veel van het goede. Na een remise in de poulefase, was het in de tweede onderlinge confrontatie Jordanië dat met de winst ging lopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jordanië is zodoende finalist op de Azië Cup, voor het eerst in de bescheiden voetbalgeschiedenis van de monarchie in het Midden-Oosten. Daar kwam het door in de knock-outfase te winnen van Irak, Tadzjikistan en nu dus Zuid-Korea. Het duel tussen Iran en Qatar levert woensdag de opponent van Jordanië op. Op zaterdag is de finale, in het stadion dat ook gebruikt werd voor de WK-finale van 2022.

Bekijk hier al onze video's
Meer Jordanië
Meer over Jordanië
Meer Zuid-Korea
Meer over Zuid-Korea
Meer Azië Cup
Meer over Azië Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.