International Ito eist schadevergoeding na beschuldiging van aanranding

Reacties

Junya Ito, die tijdens de Azië Cup de selectie van Japan verliet na beschuldigingen van aanranding, heeft ontkend dat hij zich hier schuldig aan heeft gemaakt. Dinsdag kwam naar buiten dat de aanvaller een schadevergoeding eist.

International Ito eist schadevergoeding na beschuldiging van aanranding
© Pro Shots

Ito is in zijn thuisland Japan door twee vrouwen beschuldigd van aanranding. De Japanse bond besloot na deze beschuldigingen dat het beter was om Ito naar huis te sturen, dat gebeurde nog voor de kwartfinale tegen Iran. Japan verloor die wedstrijd uiteindelijk door een late treffer van Alireza Jahanbakhsh.

Na de bekendmaking van het vertrek van Ito meldde de speler al dat hij onschuldig was, nu komt daar dus de eis van een schadevergoeding bij. 'Het is erg belangrijk om zijn naam zo snel mogelijk te zuiveren. De carrière van een speler is kort', aldus de advocaat tegen Ito tegenover het persbureau AFP.

Het incident met Ito zou vorig jaar in de zomer plaats hebben gevonden na een vriendschappelijke interland van Japan. Justitie in Japan heeft aangekondigd dat er een onderzoek wordt gestart. Ito is 54-voudig international en speler van Stade Reims. Voor die club kwam hij gewoon in actie in februari.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.