Jahanbakhsh heeft stalen zenuwen en schiet Ueda en Japan naar huis

Reacties

Alireza Jahanbakhsh heeft Iran zaterdag in de 96ste minuut naar de halve finale van de Azië Cup geschoten. Dat betekent dat Japan is uitgeschakeld en Ayase Ueda kan terugkeren naar Feyenoord.

Jahanbakhsh heeft stalen zenuwen en schiet Ueda en Japan naar huis
© YouTube Asian Cup
Iran
Iran
2 - 1
Japan
Japan

De kwartfinale tussen Iran en Japan was een strijd tussen twee spelers van Feyenoord. Zowel Jahanbakhsh als Ueda begon in de basis. De Japanner kon na een klein half uur juichen, toen Hidemasa Morita de score opende. Door dat doelpunt lag Japan, een van de favorieten voor de eindzege, op koers voor een plek bij de laatste vier.

Iran vocht zich na rust terug in de wedstrijd. Na de gelijkmaker van Mohammad Mohebi bleef het lang spannend in het Education City Stadium. Op het moment dat beide landen zich leken te verzoenen met een verlenging, stond Jahanbakhsh op. De vleugelspeler ontfermde zich in de zesde minuut van de blessuretijd over een penalty, hield het hoofd koel en barstte na het laatste fluitsignaal in tranen uit.

Ueda naar Rotterdam
Dat betekent dat Iran zich woensdag meldt in de halve finale van de Azië Cup. Daarin nemen Jahanbakhsh en zijn ploeggenoten het op tegen de winnaar van het duel tussen Qatar en Oezbekistan. Door de uitschakeling van Japan meldt Ueda zich binnen afzienbare tijd weer bij Feyenoord, dat de Japanner goed kan gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.