Zuid-Korea zwijnt op Azië Cup: duel duurt minuut te lang voor Mancini

Reacties

Zuid-Korea heeft zich dinsdag met de hakken over de sloot geplaatst voor de kwartfinale van de Azië Cup. Dat ging ten koste van Saoedi-Arabië, dat tot de 99ste minuut op voorsprong stond. De drievoudig winnaar verloor uiteindelijk na penalty's. 

Zuid-Korea zwijnt op Azië Cup: duel duurt minuut te lang voor Mancini
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië
ns
1 - 1
Zuid-Korea
Zuid-Korea

De achtste finale betekende een weerzien tussen Roberto Mancini en Jürgen Klinsmann. In het Education City Stadium lag de druk bij de Duitser. Door de aanwezigheid van spelers als Heung-Min Son (Tottenham Hotspur) en Kim-Min Jae (Bayern München) werd Zuid-Korea in aanloop naar de Azië Cup gezien als een van de favorieten voor de eindzege.

Mancini koos in zijn opstelling voor acht spelers van Al-Hilal, de koploper van de Saudi Pro League en werkgever van onder anderen Neymar. De Italiaanse bondscoach had zijn spelers uitstekend voorbereid, want Zuid-Korea kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Aan de andere kant was het nog geen halve minuut na rust meteen raak.

Beide landen scoren
Een slim balletje van Saleh Al Shehri, die in de eerste helft nog op de lat kopte, zette Jae op het verkeerde been. Abdullah Radif ontsnapte uit de rug van de verdediger van Bayern München en zette Saoedi-Arabië koud in het veld op voorsprong. De drievoudig winnaar bleef gedisciplineerd spelen en hoefde weinig kansen van Zuid-Korea toe te staan.

Tot diep in blessuretijd, die tien minuten duurde. Een lange bal belandde in de 99ste minuut voor de voeten van Seol Young-Woo, die Sung-Gue Cho een niet te missen mogelijkheid bood. In de verlenging ging Zuid-Korea nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer, maar dat deed het niet nauwkeurig genoeg. Een penaltyserie moest uitkomst bieden.

Sami Al Najei en Abdulrahman Ghareeb misten beiden hun penalty. Omdat Zuid-Korea geen fout maakte vanaf de stip – Hwang Hee-Chan maakte de winnende – speelt de ploeg van Klinsmann vrijdag in de kwartfinale tegen Australië. Dat is een herhaling van de finale van 2015, die de Socceroos na verlenging wonnen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.