Rotterdam boven in Elftal van de Week, maar niet dankzij Feyenoord

Reacties

Het VI Elftal van de Week van de 21ste speelronde in de Eredivisie bestaat uit spelers van negen verschillende clubs. Het meest opvallend is de uitverkiezing van Sparta-duo Julian Chabot en Soufyan Ahannach, dat eindelijk de eerste punten pakte onder Dick Advocaat, en de sinds zijn elleboogstoot twee weken geleden bekritiseerde Tim Matavz.

Rotterdam boven in Elftal van de Week, maar niet dankzij Feyenoord

Onder de lat staat voor de tweede week op rij Lars Unnerstall. De sluitpost van VVV-Venlo dankt zijn uitverkiezing aan een goed optreden van hem en zijn ploeg tegen regerend landskampioen Feyenoord (1-0). Ook Denzel Dumfries staat voor de tweede week op rij bij de beste elf. De rechtsback won met Heerenveen in eigen huis van FC Twente (1-0) en was weer van groot belang met zijn rushes. Ploegmaat Daniel Høegh vergezelt hem in de verdediging. Hij was van onschatbare waarde voor de Friezen door de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Julian Chabot staat naast hem geposteerd in het hart van de verdediging. Na de wedstrijd liet Dick Advocaat al weten gecharmeerd te zijn van de jonge mandekker.

De verdediging wordt gecompleteerd door Nicolás Tagliafico. Voor de Ajax-back betekent het al zijn tweede uitverkiezing sinds hij in januari overkwam vanuit Argentinië. Tegen NAC Breda speelde de aanvallende vleugelverdediger alsof hij al jaren bij de Amsterdamse club in dienst is. 

'Zekerheidje Tagliafico heeft einde gemaakt aan hoofdpijndossier bij Ajax'

Op het middenveld is er ruimte voor twee spelers die een heerlijke goal op hun naam zetten. Onder aanvoering van Fredrik Midtsjø speelde AZ volgens Wout Weghorst 'de beste helft van het seizoen' en Midtsjø bekroonde dat optreden met een geweldige uithaal van zo'n 25 meter in de bovenhoek. Niemeijer scoorde weer eens tegen zijn favoriete tegenstander ADO Den Haag (1-1). Hij combineerde in de kleine ruimte met eerst Brandley Kuwas en vervolgens Vincent Vermeij om tot besluit hard in de bovenhoek raak te schieten. Van zijn elf competitiegoals voor de Heraclieden, maakte hij er vier tegen ADO.

Ali Messaoud maakt het middenveld compleet. Tegen FC Utrecht leverde zijn ploeg weer een knappe prestatie door de Domstedelingen op een 2-2 gelijkspel te houden. Messaoud wordt met de week belangrijker voor zijn ploeg en onderstreepte dat zondag door de assist te leveren op de gelijkmaker van Hicham Faik.

Soufyan Ahannach, de technicus die wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, was bij Sparta de grote inspirator. Mede dankzij zijn goede spel werd er voor het eerst gewonnen (1-0) sinds 29 oktober 2017 en werd de reeks van acht competitienederlagen op rij doorbroken. In de aanval twee echte spitsen. De naam van Tim Matavz is na twee weken geleden opvallend, aangezien het in de lijn der verwachting lag dat de goaltjesdief inmiddels geschorst zou zijn na zijn elleboogstoot tegen Dumfries. Vitesse ging echter niet akkoord met de opgelegde schorsing van vijf wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk). Zodoende kon de spits 'gewoon' spelen en dat deed hij uitstekend.

'Vitesse had een statement moeten maken in kwestie Tim Matavz'

We sluiten af met de Speler van de Week: Luuk de Jong. De spits van PSV is wat je noemt: 'van ver gekomen' en maakte tegen PEC Zwolle een hattrick. Het was zijn eerste drieklapper sinds 12 september 2015. Na een bewogen week, waarin het spel van de ploeg werd uitgemaakt voor 'schijtbakkenvoetbal' en Feyenoord te sterk bleek in de beker, nam De Jong zijn ploeg op sleeptouw en verdiende daarmee een acht. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.