Van den Brom witheet na hooghouden Jahanbakhsh: 'Misplaatste arrogantie'

John van den Brom is niet te spreken over de actie van zijn speler Alireza Jahanbakhsh tijdens het duel met Roda JC (2-2). Bij een 2-1 voorsprong besloot de AZ-aanvaller de bal bij de zijlijn even te gaan hooghouden, tot afgrijzen van zijn coach.

'Ik vind dat verschrikkelijk', begon Van den Brom na afloop van het duel tegenover FOX Sports. 'Dat hoort niet, dat is misplaatste arrogantie en geen respect hebben voor de tegenstander. Onbewust maak je de tegenstander daar altijd bozer en scherper mee. Op de training mag hij dat doen, maar dit hoort niet op een veld thuis.'

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Verrassend gezien het spelbeeld in de eerste zestig minuten van het duel, waarin AZ veel sterker was dan Roda. 'Het ligt puur aan onszelf dat we die wedstrijd niet eerder beslissen. Wij waren minder scherp, waardoor het veld groter werd en moeilijker te bespelen voor ons. Roda was fitter dan wij, terwijl zij een dag later en veel langer hebben gespeeld', zo refereerde de coach aan de midweekse bekerronde.

Ook Wout Weghorst begrijpt niet hoe AZ de zege nog uit handen gaf. 'Zeker op basis van de eerste helft, één van onze betere van het seizoen, geloof je bijna niet dat we nog gelijkspelen. We vergaten te voetballen. We moeten die kansen gewoon maken. We verdedigen ook niet met de juiste scherpte, zoals we ook niet met de juiste scherpte de kansen afmaken.'

Dakgoot
Roda-coach Robert Molenaar was na afloop zeer te spreken over de prestatie van zijn ploeg in de tweede helft. 'We begonnen redelijk aan de wedstrijd, maar ook in grote fases van de tweede helft hingen we met onze vingertoppen aan de dakgoot. De dynamiek van AZ aan de flanken is hartstikke moeilijk te bespelen. We hebben mazzel gehad dat we niet met een grote achterstand de rust ingingen.'

'Maar wt een tweede helft met de bekerwedstrijd nog in de benen. Ik heb ze uiteindelijk veel complimenten en veren in hun kont gestoken. Hoe we dat gedaan hebben is heel goed. Met een beetje meer geluk hadden we de wedstrijd nog gewonnen ook', besloot Molenaar.